Röstipizza

Valmista pizzapohja perunasta! Tämän röstipizzan täytteinä on ranskankermaa, kylmäsavulohta, punasipulia, kapriksia ja rucolaa. Herkkua!

röstipizza

Röstiperunasta saa loistavan pizzapohjan! Pestyt perunat raastetaan ja niistä puristetaaan ylimääräinen neste kokonaan pois. Sen voi tehdä puhtaan liinan sisällä tai ihan vain käsissä. Joukkoon lisätään hienonnettu sipuli, pari kananmunaa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Tämän jälkeen massa levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi pohjaksi. Noin 30-40 minuutin paistamisen jälkeen se on valmista. Päälle lisätään täytteet ja sitten syömään. Tällä kertaa valitsin täytteiksi ranskankermaa, kylmäsavulohta, punasipulia, kapriksia ja rucolaa. Ne toimivat perunapohjan kanssa täydellisesti!

Olen muutaman kerran kokeillut perunapizzaa, jossa perunat viipaloidaan ohuiksi siivuiksi ja ladotaan uunipellille. Tämä on siis vähän kuin se, mutta ei kuitenkaan. Röstipizza muistuttaa paljon enemmän normaalia pizzapohjaa, niin maultaan kuin rakenteeltaan. Viikonloppuna pyöräytän varmasti jo uuden röstipizzan, niin hyvää tämä oli!

röstipizza

Röstipizza kylmäsavulohella

Ainekset (4 annosta)

8-10
kiinteää perunaa (800 g )
1
sipuli
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Täytteet
150 g
ranskankermaa
150 g
kylmäsavulohta
1/2
punasipulia
2 rkl
kapriksia
2 dl
rucolaa
mustapippuria
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Pese ja raasta perunat raastimen karkeimmalla terällä. Voit myös halutessasi kuoria perunat. Purista raastetusta perunasta kaikki ylimääräinen neste puhtaan keittiöliinan avulla. Voit puristaa nesteen myös käsin.

Lisää perunaraasteen joukkoon hienonnettu sipuli, kananmunat, suola ja mustapippuri. Sekoita ja levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille. Painele se tasaiseksi pohjaksi. Paista röstipohjaa 225-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja saanut hieman väriä.

Anna pohjan jäähtyä hieman. Levitä pinnalle ranskankerma, kylmäsavulohiviipaleet, punasipulirenkaat, kaprikset ja rucola. Rouhi pintaan halutessasi vielä mustapippuria. Tarjoile röstipizza heti.

ruoka pizza perunat kalaruoat
Kommentit (2)
  1. Oli ihan älyttömän hyvää, teen toistekin!

  2. Mitäs voisi laittaa kala-allerginen täytteeksi? Suosituksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *