Roskakalaa purkissa?

Särki on yleinen järvikala Suomessa, joka maistuu hyvin valmistettuna ruisleivällä, salaatissa tai vaikka pizzan täytteenä. 

Viimeinkin pääsi maistamaan Järki särkeä, vaikka sitä on jo kauan tullut katseltua kaupoissa, niin ei se ole kuitenkaan päässyt kotiin asti. Makuina luomu tomaatti & yrtit ja savustettu & luomu valkosipuli. Molemmat hyviä, mutta tomaattikastike taisi viedä kuitenkin voiton, sillä särjen rakenne hukkui parhaiten paksuun tomaattikastikkeeseen.  

Aiemmin särkeä on tullut kokeiltua kalapullien muodossa, missä se toimi yhtä hyvin kuin hauki. Maustaminen onkin tärkeää tälläisille kaloille, sillä niiden luontainen maku ei ole parhain tai sitä ei ole ollenkaan. Särjen käsittely on aikaa vievää suomujen ja pienien ruotojen takia, mutta lihamyllyn kautta särjestä saa helposti käytettävää tahnaa kalapulliin. Vanhasta blogista löytyykin ohje haukipullien valmistukseen, mikä toimii myös särjen kanssa – oikein meheviä ja maistuvia kalapullia!

Järki särkeä ei silti ihan jokaisesta kaupasta löydy, mutta Citymarketeissa ja K-kaupoista sitä pitäsi parhaiten löytyä. Kannattaa kysellä kaupoissa, jos mielenkiinto heräsi. Tuotetta voi tilata myös avoinmaaseutu.fi -verkkokaupasta, missä on hyvä valikoima monenlaisia muitakin mielenkiintoisia tuotteita.

Maistuuko särki?

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *