Blogit
Perinneruokaa prkl

Reissua pukkaa – Krakova

Jes, pian pääsee taas vähän reissaamaan. Työreissu kutsuu loppuviikosta Krakovaan noin viikon mittaiselle reissulle. Tästä pääosa siis on työtä, mutta on siihen loppupuolelle sentään pari päivää vapaatakin tullut sovittua, jotta ehtii nähdä Krakovaakin vähän. Ensimmäiset päivät tulevat menemään sellaisella hulinalla, että hyvä jos ehtii ollenkaan syödä. Konferenssin jälkeen kuitenkin on suunnitteilla hieman ”turisteilla” eli nähdä nähtävyyksiä, syödä ja juoda hyvin

Onko siis heittää hyviä vinkkejä mitä kannattaisi syödä, juoda ja kokeilla noin muutenkin? Toki vinkkejä saa paikallisilta varmasti niistä parhaista paikoista, mitä heidän mielestään kannattaisi vierailijan kokeilla, mutta jos täällä on jollakulla kokemusta kyseisestä kaupungista niin… Nyt saa heitellä tosiaan hyviä vinkkejä.

Hmm… huono puoli tässä reissussa on nyt se, että kokki jää yksinään vahtimaan noita tulevia Runeberginleivonnaisia. Ehkä niitä kuitenkin on vielä jäljellä takaisintultaessa.

Kommentit (2)

 1. Maku_Elina

  Omasta vierailustani Krakovaan on kulunut jo 8-9 vuotta. Tuoreita paikkavinkkejä ei ole valitettavasti antaa mutta kaupungin vanha keskustori on vanhan kaupungin ydin, kokoontumispaikka, jonka neljällä laidalla sijaitsee paljon ravintoloita ja kahviloita sekä herkkupuoteja.
  Kazimierz on tunnelmallinen juutalaiskaupunginosa keskustan ulkopuolella. Siellä oli todella hauskasti ja persoonallisesti sisustettuja ravintoloita, baareja ja kahviloita.
  Krakova on yliopistokaupunki, joten tunnelma on nuorekas. Tuolloin vuosia sitten osassa ravintoloissa tarjonta oli vielä melko tuhtia ja perinteistä, mutta muutos oli selkeästi ilmassa ja kaupungissa oli jo tuolloin myös modernimmalla otteella toteutettuja, suorastaan trendikkäitä ravintoloita. Joten kaikkea varmasti löytyy! Hyvää ja maukasta Krakovaa!

 2. Perinneruokaa Prkl

  Vanha kaupunki on kyllä ehdottomasti listalla. Ja kohokohta, jota itse odotan on meidän welcome dinner Wieliczka suolakaivoksessa, 135 metriä maanpinnan alla. Pitäisi olla melkoinen kokemus.

  Yksi tuttava oli nyt jo ehtinyt tehdä oikein powerpoint-esityksen ravintoloista ja kahviloista, sekä perinteisistä herkuista, että eiköhän näillä saa jo aika hyvän käsityksen alueen gastronimiasta. 🙂

  Kiitoksia vinkeistä. -Antti

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *