Raparperipannukakku on vietävän hyvää kermavaahdon kanssa

Raparperi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli käyttää melkein jokaiseen ruokaan. Tällä kertaa se pääsi pannukakun kaveriksi ja siitä muodostuikin erittäin toimiva kokonaisuus. Kirpeää, mutta täyteläistä – juuri sopiva kesäinen jälkiruoka.

Pannukakku on jälkiruuista ainakin itselleni se yleisin, sitä onkin ollut tarjolla usein lapsuudessa. Harvemmin sitä kuitenkaan tulee tehtyä itse, ehkä sen mieltää vähän arkiseksi ruuaksi, vaikka maku ei sitä olekaan. Pannukakkuohjeita löytyy netistäkin pilvin pimein ja jokaisella on omat luottoreseptit – itse tykkään kuitenkin säätää ohjeita aina vähän erilaisiksi.

Viimevuonna tutuksi tuli myös Ahvenanmaan pannukakku, sen erikoisuus on se, että siihen lisätään riisiä ja mausteina käytetään kardemummaa, sekä sahramia – erittäin miellyttävä kokonaisuus tämäkin. Pannareista voi tehdä myös suolaisia, joista mielestäni paras on katkarapupannukakku, sen resepti ei olekaan vielä päässyt blogiin asti, mutta eiköhän asia pian korjaannu. Mikäli mieli tekee jotain suolaista kannattaa katsoa nokkospannarin ohje blogin arkistoista.

Tämän pannukakun valmistus aloitetaan pesemällä raparperit hyvin, mielestäni niitä ei tarvitse kuoria, mutta se on jokaisen oma mielipide. Kuorimattomissa raparpereissä on myös kaunis punainen väri. Raparperin varret pilkotaan hieman vinottais ohuksi viipaleiksi ja laitetaan sitten kulhoon mehustumaan sokerin kanssa. Pannaritaikina valmistetaan normaaliin tapaan ja sinne sekoiteaan mehustuneet raparperit. Seos kaadetaan uunipellille leivinperin päälle, kannattaa hieman tasoitella, että raparperin palat ovat tasaisesti kaikkialla. Paistetaan kauniin ruskeaksi ja nautitaan kermavaahdon kanssa.

Raparperipannukakku

Ainekset

5 dl
raparperia
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 kpl
kananmunaa
7 dl
kevytmaitoa
50 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese ja paloittele raparperi vinottain ohuiksi siivuiksi. Lisää päälle sokerit ja anna maustua 10-15min.

Valmista taikina sekoittamalla kananmunien rakenne rikki.

Lisää maito, voisula, suola ja jauhot. Sekoita hyvin.

Kaada raparperin palat liemineen taikinan joukkoon ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Kommentit (4)
  1. Tiina Garvey
    8.6.2016, 14:23

    Heh, sama vika täällä – laitan raparperi nyt ihan kaikkeen. Mietin juuri että testailen raparperista sweet flatbreadia. No, tämähän on vähän kun suomalainen flatbread! 🙂 Ihana postaus taas!

  2. Perinneruokaa Prkl
    10.6.2016, 12:21

    Kiitos 🙂 Raparperi on kyllä monikäyttöistä. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo raparperi sweet flatbread, mielenkiinnolla odotan tulosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *