Raakamakkara-juurespelti
Viikonlopun herkkupelti! Kokoa pellille erilaisia raakamakkaroita ja paahda ne tiriseviksi juuresten kanssa. Tarjoa raakamakkara-juurespellin kanssa sinappikastiketta!
Tänään herkutellaan raakamakkara-juurespellillä. Erilaiset raaka-makkarat ovat viikonlopun juhlaruokaa ja samalla pellillä lisäkkeeksi valmistuu herkullisia juureksia. Makkarat mielletään yleensä kesään ja grillaamiseen, mutta yhtä hyvin niitä voi nautti ympäri vuoden. Tarjoa makkarapellin kanssa turkkilaiseen jogurttiin sekoiteltua sinappikastiketta ja lasillinen olutta!
Mukavaa viikonloppua!
Raakamakkara-juurespelti
Ainekset (4 annosta)
- 3
- porkkanaa (300 g)
- 6
- perunaa (400 g)
- 2
- palsternakkaa (400 g)
- 2
- isoa sipulia (250 g)
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 2 rkl
- hunajaa
- 2
- rosmariinin oksaa
- 1 tl
- suolaa
- 1 tl
- mustapippuria
- 2 pkt
- raakamakkaraa (n. 500 g )
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- 1/2 dl
- dijon-sinappia
Tee näin:
Kuori kaikki kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Revi joukkoon muutama rosmariinin oksa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 min.
Ota pelti uunista ja tee keskelle tilaa makkaroille. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Nosta pelti halutessasi lopuksi hetkeksi grillivastuksen alle.
Valmista kastike sekoittamalla dijon-sinappi turkkilaisen jogurtin joukkoon.