Punssikakku juhlapöytään
Arrakkipunssilla maustettu kuivakakku on hienostunut tarjottava kahvipöytään.
Viime viikonloppuna oli isän syntymäpäiväjuhlat ja äiti oli valmistanut taas pöydät täyteen herkkuja. Itsekin siinä tuli hieman autettua muutamien voileipäkakkujen teossa tai ainakin neuvottua niiden valmistuksessa ja koristelussa. Yksi kahvipöydän herkuista oli kuitenkin ylitse muiden ja se oli arrakkipunssilla maustettu kuivakakku. Taisin syödä ainakin viisi palaa ja varsinkin sen kuorrute oli herkullista – vähän niin kuin porkkanakakussa. Tämä kauniin valkoinen kakku sopii loistavasti kesän juhliin.
Punssikakku
Ainekset
- 200 g
- voita
- 2 dl
- sokeria
- 3 kpl
- kananmunaa
- 4 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1/2 dl
- punssia
- kuorrute
- 60 g
- voita
- 100 g
- tuorejuustoa
- 4 dl
- tomusokeria
- 1 rkl
- punssia
- 2 tl
- vaniljasokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kananmunat yksitellen sokeri-voivaahtoon koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi jauhoseos ja arrakkipunssi vuorotellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute vatkaamalla keskenään voi, tuorejuusto, tomusokeri, arrakkipunssi ja vaniljasokeri.
Kuorruta kakku kauttaaltaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään.