Porkkanakakun makuiset tuulihatut

Nämä porkkanakakun makuiset tuulihatut saavat makunsa porkkanamehusta, inkivääristä ja kardemummasta. Täytteeksi valmistetaan porkkanakakusta tuttu tuorejuustokuorrute!

porkkanakakku tuulihatut

Nämä tuulihatut maistuvat aivan porkkanakakulta! Niiden taikina on tehty porkkanamehuun ja mukana on myös porkkanakakusta tuttuja mausteita. Tuulihattutaikinan rakenne on melko paljon tavallisesta poikkeava, se muistuttaa enemmänkin churroja, sillä taikinassa on myös sokeria.

Tuulihattujen päälle lisäsin myös hieman hienonnettua pistaasipähkinää, joka antaa kivaa makua ja koristaa tuulihattujen pintaa. Täytteenä klassinen tuorejuusto, voi ja tomusokeri seos, jossa ripaus vaniljasokeria – tämä toimii aina!

Lopputuloksesta tuli kaikkien mutkien jälkeen erittäin herkullinen. Seitsemän kertaa nämä taisin testata, sillä rakenteen ja maun kanssa piti taistella yllättävän pitkään – välillä tuulihatut lässähtivät ja välillä ne maistuivat pahvilta. Tässä kuitenkin se toimivin resepti!

Porkkanakakun makuiset tuulihatut

Ainekset (12 annosta)

2 dl
porkkanamehua
100 g
voita
1/2 tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
3
munaa
1 dl
pistaasipähkinöitä hienonnettuna
Täyte
50 g
voita
200 g
tuorejuustoa
1,5 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Mittaa kattilaan porkkanamehu, voi ja suola. Kiehauta ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilan reunoilta.

Kaada taikina kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja inkivääri. Sekoita. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on tähden muotoinen pursotinterä.

Purosta uunipellille leivinpaperin päälle 12 kekoa. Ripottele pinnalle hienonnettuja pistaasipähkinöitä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 min. Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Täytä tuulihatut täytteellä. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.

ruoka leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *