Pizzaboston
Valmista pizza bostonkakun tapaan. Täytä pizzapohja haluamillasi täytteillä ja pyöräytä rulliksi irtopohjavuokaan.
Pizzaa, pizzaa, pizzaa. Se on loputon aihe ja siitä voisi ammentaa ideoita vaikka mihin. Oletko joskus kokeillut valmistaa pizzakierteitä? Periaatteessa tämä pizzaboston ei paljoakaan niistä poikkea. Valmistustavan ansiosta tästä pizzasta tulee erittäin kuohkea, jos pidät enemmän rapeasta pizzasta, niin kannattaa tämä unohtaa jo tässä vaiheessa. Rakenne muistuttaa mielestäni pannupizzaa tai mehukasta sämpylää, jossa täytteet ovat levinneet taikinan sisään. Ainakin omaan makuuni tämä toimi, vaikka olenkin enemmän rapean pizzan ystävä.
Lopputulos on erittäin pehmeä ja mehukas. Täytteiksi jokainen voi valita itse omat suosikkinsa, mutta tässä minun versiossa oli ananasta, pepperonia ja oliiveja. Tietysti myös tomaattikastiketta, oreganoa ja reilusti juustoraastetta.
Pizzaboston
Ainekset (6 annosta)
- 2,5 dl
- vettä
- 25 g
- hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
- 1 tl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 0,5 dl
- oliiviöljyä
- Täytteet
- 2 dl
- pizzakastiketta
- 1 prk
- ananaspaloja
- 1 dl
- oliiveja viipaloituina
- 50 g
- pepperonia
- 150 g
- juustoraastetta
- 2 tl
- oreganoa
Tee näin:
Valmista taikina sekoittamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja vaivaa hetki. Alusta taikina oliiviöljyllä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
Kaulitse taikina 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi jauhojen avulla. Levitä pinnalle pizzakastike, täytteet ja lopuksi juustoraaste. Ripottele pinnalle oreganoa.
Rullaa taikina kääretortun tapaan ja jaa se 12 palaan. Nosta palat leivinpaperilla päälle irtopohjavuokaan ( ø 24-26 cm). Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Paista 225-asteisessa uunissa 30 -35 minuuttia.
Nyhtöpizzaa!!! Vaikka ananaksen kohdalla meinasin kyllä pyärtyä… 🙂