Blogit
Perinneruokaa prkl

Pirteät pihlajanmarjakeksit

Pihlajanmarjoista on moneksi. Aloitetaan nyt tällaisella väittämällä. Kuulun itse siihen koulukuntaan, joka ei välttämättä osaa ottaa kaikkea hyötyä irti näistä marjoista. Niistä tuli jo herkullinen hillo, jota voi käyttää esimerkiksi peurapaistin kanssa. Nyt niistä tehdään vielä keksejä, niin on sitten mistä valita pihlajanmarjaherkkujen suhteen.

Vatkaa 200 grammaa voita, puolitoista desiä sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään vaahdoksi. Tuohon sekoitetaan sitten vielä mukaan kananmuna, ennen kuin aletaan lisätä jauhoja neljän desin verran. Sekoita taikina kunnolla. Seuraavaksi hienonnetaan desin verran pihlajanmarjoja, jotka sekoitetaan myös taikinaan.

Valmiista taikinasta aletaan pyöritellä palloja, jotka asetellaan uunipellille leivinpaperin päälle. Kunkin pallon päälle painetaan vielä yksi kokonainen pihlajanmarja ja tämän jälkeen keksit ovatkin valmiita paistettavaksi. Uunin pitäisi olla 175-asteinen ja keksit paistuvat valmiiksi 10-15 minuutissa.

Valmiit keksit ovat piristävän näköisiä, kiitos punaisten pihlajanmarjojen. Samalla ne tuovat tietynlaista pirteyttä myös makupuolelle. Kettu oli ehkä sitä mieltä, että marjat ovat happamia, mutta makean keksitaikinan kanssa tämä ei ole huono asia laisinkaan. Siihen vielä kupponen kahvia seuraksi, niin tauko kuin tauko maistuu paremmalta.

Pihlajanmarjakeksit

Ainekset

200 g
voita
1,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 dl
pihlajanmarjoja
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa sokeri, vaniljasokeri  ja voi keskenään vaahdoksi.

Lisää joukkoon yksi kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita kunnon taikinaksi.

Hienonna desin verran pihlajanmarjoja. Sekoita ne taikinaan tasaisesti.

Pyörittele taikinasta palloja ja upota päälle vielä yksi kokonainen pihlajanmarja.

Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kommentit (5)

  1. Pipsa A

    Ihan parasta, miten super lyhyt raaka-ainelista (josta osan vielä voi napata mukaansa lähipuusta lähikaupan sijaan, hih) ja simppeli resepti! Innovatiivisesti olette kyllä pihlajanmarjoja käyttäneet, nämä keksit ovat varmasti oiva iltapäiväisen kahvikupposen seuralainen.

  2. Maku_Elina

    Hauska ja kekseliäs tapa käyttää pihlajanmarjoja! En ole aikaisemmin tällaiseen ohjeeseen törmännytkään.

  3. Perinneruokaa Prkl

    On oikeastaan aika yllättävää, että kaksi näin klassista ja perinteistäkin elementtiä eivät ole aiemmin kohdanneet. Tuo pikkuleipäresepti kun on hyvinkin ”tavallinen” ja siitä moniakin erilaisia variaatioita tehty, mutta tämä on näköjään jäänyt toistaiseksi tekemättä. 🙂

    Ja Pipsa, eikö olekin hienoa, että tosiaan osan reseptin aineksista voi tosiaan käydä hakemassa kotipihan pihlajasta (luvan saatuaan siis tietysti) 🙂 -Antti

  4. LG

    Uunin justi meni mutta tosi vaikeaa oli pyörittää palloja kun taikina aika löysää. Ja 14 kpl, ne on kyllä aika isot keksit 🙂 Saa nähdä mitä uunista tulee …

  5. LG

    Tosi hyviä tuli 🙂 Kiitos reseptistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *