Pipari-suklaakeksit eli joulucookiet
Uskomattoman hyvät piparicookiet valmistuvat lisäämällä niihin suklaata ja pähkinöitä. Käytä näihin ylimääräinen piparitaikina!
Ylimääräistä piparitaikinaa jää helposti yli esimerkiksi piparitalosta. Toisaalta siitä voi leipoa tavallisia pipareita tai sitten tuunata koko taikina uusiksi. Itse tehty tai kaupan valmis piparitaikina toimii loistavasti näiden keksien pohjana. Joukkoon murskataan tummaa suklaata ja valkosuklaata sekä maapähkinöitä. Lisukkeita tulee reilusti, joten taikinaa saa pyöritellä ihan kunnolla, jotta ainekset sekoittuvat taikinan joukkoon. Sitten vain taikinasta kahdeksan palleroa uunipellille ja paistumaan.
Näiden joulukeksien maku on aivan täydellistä kylmän maidon kanssa! Kokeile ja ihastu.
Pipari-suklaakeksit eli joulucookiet
Ainekset (8 annosta)
- 250 g
- piparitaikinaa
- 75 g
- tummaa suklaata
- 75 g
- valkosuklaata
- 50 g
- kuorittuja maapähkinöitä
Tee näin:
Paloittele piparitaikina kulhoon.
Hienonna suklaat ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää myös maapähkinät.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa 8 osaan uunipellille leivinpaperin päälle. Painele keksit mataliksi.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Taas aivan mahtava idea! Ja kun vielä voi käyttää valmista piparitaikinaa, niin ehkä näitä ehtisi jopa leipoa Maitotytön kanssa! Kiitos!