Pinaatti-pastavuoka – jogurtissa sen salaisuus
Reilusti pinaattia sisältävä pastavuoka saa mehukkuutensa kreikkalaisesta jogurtista ja pecorinojuustosta. Täydellistä ruokaa talvipäivään!
Tämä täyteläinen pastavuoka on ihan parasta ruokaa, kun mieli tekee jotain hyvää! Sen ydin on reilu määrä pinaattia, joka kylpee kreikkalaisesta jogurtista valmistetussa kastikkeessa. Enpä ole ennen edes ajatellut, että jogurtti toimisi näin hyvin kastikkeena ja näin isossa osassa, sillä sitä upposi pastan joukkoon puoli kiloa. Täyteläisyyden takaa reilu määrä pecorinojuustoa, josta osa raastetaan kastikkeen joukkoon ja osa suoraan pastavuoan pinnalle.
Periaatteessa tämän ruoan voi syödä myös ilman uunissa kypsentämistä, mutta hieman rapeaksi paahtunut pecorinojuustokuori pastan pinnalla on sen arvoista – ja kyllä ne muutkin maut uunissa muhiessa paranevat entisestään. Resepti pääsee suoraan mukaan listalle muiden arkiklassikoiden kanssa – tätä pitää tehdä uudelleen!
Pinaatti-pastavuoka
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- pastaa (esim. gnocchi, penne tai fusilli)
- 1
- iso sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 1 dl
- vettä
- 250 g
- pinaattia
- 1 rku
- basilikaa
- 500 g
- kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 150 g
- pecorinojuustoa (tai parmesania)
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolala maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa).
Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
Lisää pannulle vesi ja pinaatit. Anna höyrystyä, kunnes pinaatti kutistuu. Lisää joukkoon myös basilikan lehdet. Nosta pannu pois levyltä ja lisää joukkoon kreikkalainen jogurtti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Raasta pecorinojuusto ja lisää siitä 100 g pannulle. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min, tai kunnes pinta on saanu kauniin värin.