Pikkelöidyt varhaisperunat

Säilö kesän ensimmäiset perunat purkkiin! Pikkelöidyt varhaisperunat ovat täydellinen lisäke kalalle ja kaikelle grilliruoalle.

Kaiken voi näköjään pikkelöidä! Muutama viikko sitten kokeilin miten varhaisperuna taipuu tähän hommaan. Maku tuntui vain paranevan, mitä kauemman varhaisperunat maustuvat liemessään. Suosittelen tekemään nämä noin viikkoa ennen tarjoilua, jotta ne ovat varmasti pikkelöityneet kauttaaltaan. Kyseessä on ihan tavallinen pikkelöintiliemi, jossa makua antaa tilli ja kesäsipuli.

Pikkelöidyt varhaisperunat on mainio lisäke varsinkin kalalle, mutta ne toimivat oikeastaan kaikelle grilliruoalle. Hieman etikkaiset ja makeahkot perunat toimivat kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kokeilin niitä myös ruisleivän päällä siivutettuna – onhan ne vähän kuin suolakurkkuja, mutta kuitenkin paljon miedompia maultaan.

Näitä kannattaa kokeilla!

Pikkelöidyt varhaisperunat

Ainekset (8 annosta)

800 g
varhaisperunoita
2
kesäsipulia
5
tillin oksaa
Liemi
2 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
sokeria
3 dl
vettä
1 1/2 tl
suolaa
24 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 24 h 00 min

Tee näin:

Keitä pestyjä varhaisperunoita noin 10 minuuttia suolatussa vedessä riippuen perunoiden koosta. Niiden pitää jäädä melko kiinteiksi. Kaada kaikki vesi pois kattilasta.

Leikkaa kesäsipulit keskeltä halki ja laita ne purkkeihin perunoiden kanssa. Painele joukkoon myös tilliä.

Valmista liemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja kaada perunoiden päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin.

ruoka perunat sailonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *