Pestomunat

Pestossa paistetut kananmunat on mitä herkullisin aamiainen. Lisää ruokalusikallinen pestoa paistinpannulle ja riko päälle kananmuna – niin herkullista!

pestomunat

Somehitiksi nousseet pestomunat ovat oikeasti nerokas keksintö. Testailin näitä heti keväällä, kun ne maailmalla nousivat hitiksi. Nyt ne ovat saaneet vakiintuneen paikan aamupalapöydässäni, sillä ne syntyvät pienellä vaivalla ja maku on herkullinen! Erilaisilla pestoilla makua pystyy hieman varioimaan ja kannattaa kokeilla myös punaista pestoa.

Valmistus on helppoa. Lusikoi kuumalle paistinpannulle kasa pestoa ja levitä sitä hieman. Riko päälle yksi kananmuna ja paista kypsäksi toiselta puolen keskilämmöllä. Mitä hitaammin muna kypsyy, niin sitä parempi siitä oikeastaan tulee. Itse tykkään ripotella pinnalle hieman chililastuja antamaan potkua ja sitten vaan pestomuna leivän päälle. Nopea aamiainen on valmis!

Pestomunat

Ainekset (4 annosta)

4 rkl
pestoa
4
kananmunaa
4
leipäviipaletta
chililastuja
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuumenna paistinpannu. Lisää kasa pesto ja leivitä sitä hieman.

Riko jokaisen kasan päälle yksi muna. Paista keskilämmöllä kypsiksi ja jätä keltuainen hieman raa’aksi. Voit kypsentää munan myös toiselta puolen.

Nosta paistettu muna leipäviipaleen päälle ja ripottele halutessasi hieman chililastuja.

 

ruoka kananmuna leipa aamupalat
Kommentit (1)
  1. Hei, tämäpäs vasta hyvää on ja menee myös iltapalana👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *