Persimon-burrataleivät
Toiselta nimeltään persimon-bruschetat ovat tajunnanräjäyttävä tapa nauttia kauden persimoneista. Rapeaksi paahdettu leipä, kermainen burratajuusto ja pannulla chili-hunajassa paistettu persimon on täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista.
Tätä herkkua et voi ohittaa, mikäli pidät persimoneista. Persimonit paistetaan nopeasti oliiviöljyssä pannulla ja maustetaan chilirouheella sekä hunajalla. Tämä käsittely antaa hieman anteeksi, jos persimonit eivät ole täydellisen kypsiä. Suosittelen kuitenkin valitsemaan kaupasta mahdollisimman kypsät, jolloin lopputuloksesta tulee varmemmin onnistunut.
Maalaisleivän siivut paahdetaan öljyssä pannulla rapeiksi ja päälle revitään reilusti burratajuustoa. Päälle listään pannulla paistettu persimon ja leivät viimeisetellään rouhitulla pistaasilla. Muista kaapia myös kaikki pannulle jäänyt liemi. Pinnalle voi vielä lisätä oman maun mukaan sormisuolaa, mustapippuria ja lisää chilirouhetta.
Nämä leivät löi ihan täysin ällikällä, burratajuusto ja makean tuliset persimonpalat ovat täydellinen yhdistelmä. Tällä hetkellä ei tule mieleen toista ruokaa persimoneista, joka olisi yhtä täydellistä. Takuuvarma alkupala vaikka illanistujaisiin. Näitä pitää saada lisää!
Persimon-burrataleivät
Ainekset (4 annosta)
- 4 siivua
- maalaisleipää
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 2
- persimonia
- 1 rkl
- hunajaa
- 1/2 tl
- chilirouhetta
- 2 pkt
- burratajuustoa
- 2–3 rkl
- pistaasipähkinöitä
- 1/2 tl
- sormisuolaa
- 1/8 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Viipaloi leipä ja voitele siivut öljyllä (2 rkl) molemmin puolin. Paista rapeiksi pannulla keskilämmöllä. Nosta sivuun odottamaan.
Lohko persimonit ja paista niitä öljyssä (1 rkl) pannulla hetki. Lisää hunaja ja chilirouhe. Paista persimonien kypsyyden mukaan 1–2 min.
Revi burrata leipien päälle ja lisää paistetut persimonit. Viimeistele leivät rouhitulla pistaasipähkinällä, sormisuolalla ja mustapippurilla.