Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Persikkapommi sinihomejuustolla

Nämä leivonnaiset kätkevät sisäänsä kokonainen persikan ja runsaasti sinihomejuustoa. Suolaisen makea persikkapommi sopii vaikka iltapalaksi.

Kaupoissa on ollut nyt paljon paraguayo persikoita, jotka ovat hauskan litteitä. Ne sopivatkin hyvin muotonsa puolesta näihin leivonnaisiin, sillä niiden päälle on helppo asettaa reilu pala sinihomejuustoa. Toki nämä persikkapommit valmistuvat myös muista lajikkeista. Näitä pommeja olen kokeillut myös valmistaa omenasta, jolloin lopputulos on hyvin omenapiirakkamainen.

Ihan esimmäisen toimenpiteenä persikat halkaistaan ja niistä poistetaan kivi. Ota croisanttitaikina purkista ulos. Siinä on valmiina katkoviivat, joten taikinan jakaminen kolmikulmaisiin muotoihin on helppo projekti. Aseta persikka taikinakolmion leveään päätyyn. Sitten taitetaan leveän päädyn reunat persikan päälle ja pyöräytetään kapeampi pääty kokonaan persikan ympäri. Näin kärki jää päällimmäiseksi, kunhan taikinaa vaan venyttää tarpeeksi. Painele avoimet reunat kiinni tiiviisti.

Voitele persikkapommit kananmunalla ja ripottele niiden päälle murskattua saksanpähkinää.  Nosta pallerot vielä muffinssivuokiin. Näin ne ovat valmiita uuniin. Uuni kuumennetaan 200:aan asteeseen ja persikkapommit paistuvat siellä n. 20 minuuttia. Mikäli ne alkavat tummua pinnasta, laita foliota persikoiden päälle, jolloin ne eivät pala.

Persikkapommi sinihomejuustolla

Ainekset

6 kpl
persikkaa
240 g
paistovalmista croisant taikinaa (Danerolles)
100 g
sinihomejuustoa
1 kpl
kananmuna (voiteluun)
12 kpl
saksanpähkinöitä
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise persikat ja poista niistä siemenet.

Ota taikina ja leikkaa se kolmioiksi. Aseta persikka taikinakolmion leveään päätyyn ja aseta päälle reilu pala sinihomejuustoa.

Taita leveän päädyn reunat persikan päälle ja pyöritä kapeampi pääty kokonaan persikan ympäri, jolloin kärki jää päällimmäiseksi. Painele avoimet reunat kiinni tiiviisti.

Voitele pommit kananmunalla ja ripottele päälle saksanpähkinämurua.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä persikkapommit foliolla, mikäli ne alkavat tummua liikaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *