Perinneruokaa matkailee: New York osa 2

Viimeistä päivää viedään ja pian täältä täytyy jo lähteä takaisin Suomeen. Sitä ennen ehtii vielä vähän paistatella miljoonakaupungin tunnelmissa. Ruokaa ei nyt edelleenkään parane unohtaa, ja miten voisikaan kun sitä on joka puolella ja todella suurina annoksina. Ainakin kaikki nuo oleellisimmat annokset on nyt tainnut tulla testattua. On ollut pihviä, ribsejä, pizzaa, juustokakkuja, uppopaistettua jäätelöä ja lähes tonneittain ranskalaisia perunoita.

 

Tokihan tässä nyt on vähän muutakin tehty kuin vain syöty. Kaupungin tunnelmaa ollaan omaksuttu muun muassa Rockefeller Centerin ja Empire State Buildingin vierailulla. Eikä parane unohtaa Staten Islandin vierailua ihan vain sitä varten, että lautta kulkee Vapaudenpatsaan lähistöltä. Times Square on läheisyytensä vuoksi tullut jo hyvinkin tutuksi ja parin edellisen päivän aikana Brooklyniinkin on jo ehtinyt vähän luoda ensikontaktia. Itse olisin valmis jäämään kyllä vaikka heti tänne pidemmäksikin aikaa asumaan näiden vierailujen sijaan.

Guy’s American Kitchen & Bar tarjosi jos jonkinlaista herkkua ihanista BBQ ribseistä kunnon pihviin. Tällä Guy-tyypillä pyörii oma ohjelma televisiossa, joten ei tuo ravintola varmaan ihan heti tule tuosta minnekään lähtemään. Ruoka se silti eniten merkitsee ja menu on todellakin kohdillaan. Tämäkin ravintola löytyy tuolta 44th Streetilta 7th ja 8th Avenuen välistä.

Vielä ehti napata New York Cheesecake -juustokakunkin. Tuhtia tavaraa oli ja päällä oleva kermavaahtopallero oli jo kuin pehmeätä ja vaahdotettua voita.

Uppopaistettu jäätelö ei paljon kaipaa sanoja seurakseen. Herkullista ja jotenkin niin väärin, mutta siis hyvällä tavalla.

Manhattanin kärki jäi taakse Staten Islandille suuntaavalla lautalla. Vaikka maisemat ovatkin muuttuneet rajusti aikojen saatossa, voi vain kuvitella millainen hetki se on ollut, kun maahan saapuneet tulokkaat ovat kulkeneet Vapaudenpatsaan ohi ja nähneet tämän.

Quesadillaburgeri yhdistää parhaimpia elementtejä eri ruokakulttuureista ja quesadillat taipuvatkin hyvin hampurilaiseksi kunnon pihvin kanssa.

Iltamaisemat Rockefeller Centerin näköalatasanteelta vetävät kyllä sanattomaksi. Tai no, jos haluaa katsella Manhattania ja lähiseutuja korkeammalta, niin toistaiseksi Empire State Building tarjoaa tuon näkymän 102. kerroksen näköalatasanteelta (381 m.). Tämä tulee muuttumaan 2015, jolloin One World Trade Centerin näköalatasanteen olisi tarkoitus aueta vierailijoille vähän alle 400:n metrin korkeudessa. Rockefeller Centeristä saa silti parhaat näkymät Central Parkiin ja Manhattanin Uptownin alueelle.

Times Square on yhtä valoloistoa vaikka sillä alueella taas suoritetaankin jos jonkinlaista remonttia. Tuolla alueella jos olisi asuinrakennuksia niin pimennysverhot olisivat varmasti tarpeen.

Bryant Park on hyvin tunnelmallinen paikka varmasti ympäri vuorokauden, mutta siitä tulee kyllä monen newyorkilaisen takapiha illan tullen. Muutamat anniskelualueet ja ravintolat alueella pitävät siitä huolen ja voihan tänne tulla istuskelemaan ihan muutenkin vain.

New Yorkista pitäisi kuulemma saada parhaat pizzat USA:ssa. Tätä eivät välttämättä kyseenalaista muut kuin Chicagolaiset, jotka kehuskelevat myös parhailla pizzoilla. Toisaalta, näissä on omat eronsa, joten ehkä tässä tapauksessa maahan mahtuu kaksi erilaista parasta pizzaa. Pizzaa on kuitenkin tarjolla lähestulkoon joka korttelin alueella. Jos haluaa kunnon pizzaa, niin kannattaa välttää ketjuliikkeitä ja suunnata yksityisiin pizzaliikkeisiin, kuten esimerkiksi Brooklynin puolelta löytyvään Grimaldi’s pizzeriaan, joka on siitä vanhimmasta päästä New Yorkin alueella.

Keskeltä kaupunkia löytyy Grand Central Terminal, joka pitää sisällään yllättävän massiivisen rautatieaseman ja monta junalaituria. Monista elokuvistakin tämä on tuttu.

Sateinen iltapäivä New Yorkissa ei silti kunnon ”turisti-turrea” pysäytä, vaan Empire State Buildingiin kavuttiin silti kuin King Kong konsanaan. Sillä erotuksella, että kokoeroa on tästä kaikesta mussuttamisesta huolimatta edes vähäsen ja hissin avulla ylös pääsee mukavammin kuin seiniä pitkin kiipeillen.

Kommentit (7)
  1. Quesadillaburgeri kuulostaa niiiiin hyvältä!

  2. Uppopaistettu jäätelö kuulostaa niin kummalliselta 😀 Mitä siinä oli päällä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *