Parsa-pekonipasta
Parsa ja pekoni on täydellinen pari, joka toimii aina. Paista kaikki ainekset pannulla ja lisää joukkoon keitetty pasta. Viimeistele raastetulla kananmunalla!
Pekonin rasvassa pehmeäksi paistettua sipulia ja napakkaa parsaa. Tämä pasta on yksinkertainen makumaailmaltaan, mutta oikein toimiva. Pastan päälle lisätään sitruunamehua ja raastettua kananmunaa parmesanjuuston sijaan. Raastettua kananmunaa kannattaa varata ihan reilusti, sillä se toimii pastan päälle erinomaisesti.
Pekonista irronnut rasva ja sitruunanmehu pitävät pastan aika mehukkaana. Mikäli haluat pastasta kosteamman, niin voit halutessasi lorauttaa pannulle myös purkillisen ruokakermaa ennen pastan lisäämistä!
Parsa-pekonipasta
Ainekset (4 annosta)
- 300 g
- pastaa
- 2–3
- kananmunaa
- 500 g
- parsaa
- 1 pkt
- pekonia
- 1
- sipuli
- 2
- valkosipulinkynttä
- 1
- sitruuna
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa).
Keitä kananmunia noin 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja raasta ne.
Poista parsasta kova tyvi. Kuori parsat halutessasi ja leikkaa muutamaan osaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös pekoni.
Paista pekonia pannulla keskilämmöllä, kunnes se on rapeaa. Lisää sipulit pekonin rasvaan ja jatka paistamista, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää parsat ja paista vielä hetki. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada valutettu pasta pannulle ja sekoita. Tarjoa pastan kanssa raastettua kananmunaa.