Paistetut Välimeren silakat
Klassikolle uutta potkua! Mausta paistetut silakat Välimeren tapaan. Silakat paistetaan nopeasti parilapannulla kypsiksi ja päälle valellaan makuhermoja kutkuttava kastike.
Yksinkertaiset ruoat ovat parhaita, niin myös nämä parilalla paistetut silakat. Peratut ja kypsiksi paistetut isot silakat nostetaan tarjoiluvadille tai suoraan annokseksi. Kastikkeeksi valmistuu herkullinen kastike valkosipulista, kapriksista, sitruunasta, persiljasta ja oliiviöljystä. Päälle rouhaistaan mustapippuria ja ripaus sormisuolaa. Voimakkaat maut toimivat erinomaisesti miedon makuisen silakan kanssa.
Kaupan kalatiskiltä tai torilta kannattaa valita mahdollisimman isoja silakoita, sillä niistä on helppo poistaa ruodot syödessä. Välimeren tapaan maustetuiden silakoiden kanssa maistuu hedelmäinen valkoviini. Se taittaa kivasti marinadin voimakkaita makuja, eivätkä silakat seurakseen oikeastaan muuta kaipaa. Varmasti myös jokin mieto olut voisi toimia!
Paistetut välimeren silakat
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- silakoita (isoja)
- 1/2 rku
- lehtipersiljaa
- 3 rkl
- kapriksia
- 1
- valkosipulinkynsi
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- 1
- luomu sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
- sormisuolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Perkaa silakat ja huuhdo niiden sisus. Laita silakat lävikköön valumaan.
Kuumenna parilapannu ja paista silakoita molemmin puolin noin 1-2 min. Käytä tarvittaessa öljyä, jotta silakka ei tartu kiinni parilaan.
Siirrä silakat tarjoiluvadille tai valmiiksi annoksiksi.
Valmista marinadi hienontamalla persilja, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunankuori ja 2 rkl sitruunamehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valuta marinadia paistetuiden silakoiden päälle. Tarjoile heti.