Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Mausteinen kurpitsakakku-kääretorttu

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Kurpitsakakku rullataan tällä kertaa kääretortuksi. Mausteinen torttu saa sisälleen runsaasti makeaa täytettä ja on täydellistä kahvin kanssa nautittavaksi. En tunnu saavan tarpeekseni kahdesta asiasta, kääretortuista ja kurpitsasta leivonnaisissa. Minusta on mahtavaa miettiä tuttuja leivonnaisia ja…

Spagettikurpitsa-bolognese

Uunissa paahdettu spagettikurpitsa täytetään herkullisella bolognese-kastikkeella ja kuorrutetaan lopuksi juustoraasteella. Helppoa ja herkullista! Tutustuin vasta muutama viikko sitten spagettikurpitsaan. Oikeastaan en tiedä miksi vasta nyt, mutta ehkäpä niitä ei ole ollut saatavilla yhtä hyvin aikaisempina…

Korvapuusti-juustokakku

Juustokakun ja korvapuustien yhdistelmä on vastustamaton. Pohjalle leivotaan kerros korvapuusteja ja päälle kaadetaan herkullinen juustokakkumassa.  Tänään on kansallinen korvapuustipäivä, joten sen kunniaksi ajattelin julkaista yhden herkullisen reseptin viime vuonna julkaistusta Perinneruokaa prkl -kirjasta. Tässä kakussa…

Sieni-perunarieskat

Paljon sieniä sisältävät perunarieskat ovat taivaallisia vielä lämpiminä voin kanssa! Kokeile rieskoihin lajitelmaa erilaisista metsäsienistä.  Joskus sienimetsällä saalis jää pieneksi ja koriin on kertynyt paljon erilaisia sieniä, eikä oikein tiedä mitä niistä kannattaisi tehdä. Näiden…

Hapankaali-siskonmakkarapizza

Pizzojen parhaimmistoa! Yllättävä ja herkullinen pizza syntyy hapankaalista, siskonmakkarasta ja kuivatuista karpaloista – ihan parasta! Mitä erikoisemmat pizzakokeilut ei mene aina ihan nappiin, mutta sitten taas välillä syntyy jotain todella hyvää, kuten tämä hapankaali-siskonmakkarapizza. Pizzapohjan…

Kurpitsaiset kakkukahvit

Kaupallinen yhteistyö: Nespresso

Kurpitsasato on nyt parhaimmillaan. Mausteinen kurpitsakakku nautitaan yhdessä hyvän kahvin kanssa. Leivo helppo kakku piristämään arkea tai viikonlopun rentouttaviin kahvihetkiin. Sain kokeiluuni uuden Nespresso Vertuo-kahvikoneen. Minusta uusien laitteiden kokeileminen on hauskaa ja etenkin arjen tasoa…

Kurpitsa-broilerikastike syksyn antimista

Kurpitsalla ja omenalla höystetty broilerikastike yhdistää syksyn antimet. Astetta kevyempi kanakastike syntyy ilman ylimääräistä rasvaa ja on myös gluteeniton.  Helpot, kevyet ja maukkaat kastikkeet maistuvat aina. Tämän syksyisen kanakastikkeen joukkoon hienonsin puolikkaan hokkaidokurpitsan ja muutaman omenan…

Luumu-pullapitko tuoreista luumuista

Fariinisokerilla maustetut luumut tekevät pullapitkosta raikkaan yllättäjän. Hieman kirpeä täyte ja päältä makea pulla täydentävät toisiaan. Kävin tällä viikolla maalla vähän sienestyspuuhissa. Kaikki paikat tien varsia myöten oli täynnä sieniä ja niitä pystyi poimimaan kerrankin…

Jättikaalikääryle uunivuoassa

Sama maku, mutta vähemmän vaivaa. Jättikaalikääryleestä riittää isommalle porukalle jaettavaa.  Kaaliruoat kuuluvat erottamattomasti syksyyn. Välillä pitää kokeilla perinteisistä poikkeavia valmistustapoja ja nyt valmistin yhen ison kaalikääryleen leipävuoassa. Ainakin tässä säätyy siltä käärimiseltä. Kokonainen kaali keitetään…

Omena-valkosuklaatäytteiset croissantit

Kardemummalla maustetut omena-valkosuklaatäytteiset croissantit valmistuvat hetkessä yllätysvieraille. Aina leivontaa ei tarvitse aloittaa taikinan tekemisellä, sillä kaupan croissant-valmistaikina on mielestäni todella hyvää. Siitä onnistuu helposti niin suolaiset kuin makeatkin leivonnaiset. Viime keväänä valmistin parsalla täytettyjä croissantteja,…