Blogit
Perinneruokaa prkl

Suppilovahvero-hirvikastike

Perinteinen hirvikastike saa lisämakua suppilovahveroista. Tarjoa kastike perunamuusin, suolakurkkujen ja puolukoiden kanssa.  Suppilovahveroista saa mukavaa lisämakua perinteiseen hirvikastikkeeseen. Parin viikon takaisesta suppilovahverosaaliista on vielä runsaasti jäljelle, joten ajattelin yhdistää niitä hirvikastikkeen joukkoon. Riista ja sienet…

Kurpitsa-kierrepullat

Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla. Kansallinen korvapuustipäivä meni, eikä suunnitelmieni mukaiset korvapuustipannarit oikein onnistuneet kuten piti. Pullaa kuitenkin teki edelleen mieli, joten ajattelin yhdistää näihin kierrepulliin makean kurpitsatäytteen. Myskikurpitsa paahdetaan ensin uunissa ja…

Puolukkamoussekakku

Kinuskinen keksipohja ja runsaasti puolukkaa sisältävä mousse muodostavat vastustamattoman makuparin.  Viime viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa puolukassa. Puolukoita onkin nyt runsaasti saatavilla, eikä viiden litran ämpärin täyttämiseen kulunut puolta tuntia kauempaa.  Viime vuonna tein puolukoista…

Klassikot yhdessä – Kaali-makaronilaatikko

Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa. Taas päästään jännittävien kokeilujen pariin. Yhdistin kaali- ja makaronilaatikon. Vaikeinta tässä oli päättää kumpaan suuntaa ruoan maun vie –…

Pihlajanmarja-val­ko­suklaa­kek­sit

Pihlajanmarjan hapokkuus sopii loistavasti valkosuklaan kanssa. Hyödynnä marjoja notkuvat pihlajat ja leivo vinkeät keksit. Päivitin hieman muutaman vuoden takaisia pihlajanmarjakeksejä lisäämällä taikinaan ripauksen valkosuklaata, se sopiikin loistavasti happamien marjojen kanssa. Pihlajanmarjoja on tänä vuonna taas…

Syksyn paras pizza – suppilovahvero-poropizza

Syksyn parhaassa pizzassa maistuu suppilovahverot, poro ja kotimaiset omenat. Pohjalla runsaasti ranskankermaa ja emmentaljuustoa. Tästä ei pizza parane! Moneskohan kerta mahtaa jo olla, kun valmistan tätä pizzaa syksyn aikana. Aiemmin täytteinä on ollut kylläkin kantarellit…

Kaalipyörykät – laiskan kaalikääryleet

Nämä kaalipyörykät maistuvat ihan kaalikääryleiltä. Valmista pyörykät hetkessä ja hauduta kypsiksi uunissa. Kaalikääryleissä mielestäni parasta on se täyte. Nämä runsaasti kaalia sisältävät pyörykät ovat uskomattoman hyviä. Ne hautuvat hitaasti kypsiksi uunin lämmössä ja maistuvat samalta…

Paahdettu porkkanakeitto

Porkkanakeitto saa täyteläisen maun, kun kaikki kasvikset paahtaa ensin uunissa.  Kaikki on aina parempaa paahdettuna, näin myös porkkanakeitto. Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa porkkanakeittoa tällä tapaa ja maku suorastaan yllätti. Keitosta tuli todella täyteläistä ja samettista….

Pähkinägranolaa aamupalaksi

Runsaasti erilaisia pähkinöitä sisältävä granola sopii loistavasti aamupalaksi. Parasta se on vaniljajogurtin kanssa. Viimeisimmän kuukauden ajan olen syönyt tätä pähkinägranolaa aamupalaksi vaniljajogurtin kanssa. Se on yksinkertaisesti vain niin hyvä yhdistelmä, johon ei ole ainakaan vielä…

Kesäkurpitsapiirakka

Valmista näyttävä piirakka rullaamalla kesäkurpitsasta ruusuja sinihomejuustotäytteen päälle. Kesäkurpitsapiirakka on hirmuisen hyvää. Tätä tuli tehtyä jo toinen piirakka tällä viikolla, sillä ensimmäinen katosi vieraiden suihin hetkessä, enkä saanut maistaa kuin pienen palan. Klassinen kesäkurpitsa muuttuu…