Paahdetut varhaisperunat ja yrttiahvenet

Uunissa rapeiksi paahdetut varhaisperunat ja yrttiseoksessa leivitetyt ahvenet ovat herkullista kesäruokaa. Paahtunut voi ja kesäsipulit kruunaavat annoksen.

ahvenet uunissa

Voissa paahdetut varhaisperunat ovat parasta kesäruokaa. Samalle pellille nostetaan lopuksi tilli-korppujauhoseoksessa leivitetyt ahvenfileet ja ne kypsyvät herkullisiksi paahtuneen voin kanssa. Lopuksi pellille lisätään myös muutama kokonainen kesäsipuli. Annos viimeistellään sitruunamehulla ja tuoreella tillillä.

Ahven on yksi lempikaloistani, sillä sen saa helposti ruodottomaksi leikkaamalla fileeseen v-kirjaimen muotoisen viillon. Pienet ahvenfileet ovat helppoja käsitellä sekä paistaa, koska ne pysyvät hyvin kasassa ja maku on mitä mainioin.

Paahdetut varhaisperunat ja yrttiahvenet

Ainekset (4 annosta)

600 g
varhaisperunaa
50 g
voita
1/2 tl
suolaa
400 g
ahvenfileitä
1,5 dl
korppujauhoja
0,5 dl
tilliä (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1
nippu kesäsipulia
1
kananmuna (leivitykseen)
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Pese varhaisperunat ja halkaise se. Nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää voi nokareina uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa.

Paista perunoita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, perunoiden koosta riippuen

Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla ne pois fileistä kiilamaisesti.

Hienonna tilli ja korppujauhot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri.

Riko kanamuna syvälle lautaselle ja pyörittele fileet kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.

Nosta pelti uunista ja siirrä perunat toiselle puolelle peltiä. Lisää ahvenfileet ja kesäsipulit toiselle puolelle. Jatka paistamista 15 minuuttia. Tarjoa sitruunaviipaleiden kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *