Paahdetut varhaisperunat ja yrttiahvenet
Uunissa rapeiksi paahdetut varhaisperunat ja yrttiseoksessa leivitetyt ahvenet ovat herkullista kesäruokaa. Paahtunut voi ja kesäsipulit kruunaavat annoksen.
Voissa paahdetut varhaisperunat ovat parasta kesäruokaa. Samalle pellille nostetaan lopuksi tilli-korppujauhoseoksessa leivitetyt ahvenfileet ja ne kypsyvät herkullisiksi paahtuneen voin kanssa. Lopuksi pellille lisätään myös muutama kokonainen kesäsipuli. Annos viimeistellään sitruunamehulla ja tuoreella tillillä.
Ahven on yksi lempikaloistani, sillä sen saa helposti ruodottomaksi leikkaamalla fileeseen v-kirjaimen muotoisen viillon. Pienet ahvenfileet ovat helppoja käsitellä sekä paistaa, koska ne pysyvät hyvin kasassa ja maku on mitä mainioin.
Paahdetut varhaisperunat ja yrttiahvenet
Ainekset (4 annosta)
- 600 g
- varhaisperunaa
- 50 g
- voita
- 1/2 tl
- suolaa
- 400 g
- ahvenfileitä
- 1,5 dl
- korppujauhoja
- 0,5 dl
- tilliä (hienonnettuna)
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1
- nippu kesäsipulia
- 1
- kananmuna (leivitykseen)
Tee näin:
Pese varhaisperunat ja halkaise se. Nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää voi nokareina uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, perunoiden koosta riippuen
Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla ne pois fileistä kiilamaisesti.
Hienonna tilli ja korppujauhot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri.
Riko kanamuna syvälle lautaselle ja pyörittele fileet kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
Nosta pelti uunista ja siirrä perunat toiselle puolelle peltiä. Lisää ahvenfileet ja kesäsipulit toiselle puolelle. Jatka paistamista 15 minuuttia. Tarjoa sitruunaviipaleiden kanssa.