Paahdettu spagettikurpitsa ja tomaattinen suppilovahverokastike
Syksyn voisi kiteyttää tähän ruokaan! Uunissa makeaksi paahdettu spagettikurpitsa ja hieman hapokas tomaattinen suppilohvahverokastike on täydellinen pari. Viimeistele herkku parmesanjuustolla.
Spagettikurpitsa on yksi parhaista raaka-aineista moneen ruoan perustaksi. Kypsyessään se muuttuu helposti haarukalla revittäväksi spagettimaiseksi nauhaksi ja siinä on herkullinen maku sekä rakenne.
Kurpitsa halkaistaan ja siemenet poistetaan lusikalla, jonka jälkeen pinnalle pirskotellaan hieman öljyä ja tietysti suolaa. Tämän jälkeen puolikkaat heitetään uuniin noin 45 minuutiksi.
Spagettikurpitsan kanssa sopii oikeastaan ihan kaikki kastikkeet ja täytteet, mutta näin syksyisin parasta ovat sienet. Valmistin suppilovahveroista tomaattisen kastikkeen, joka muistuttaa maultaan bolognesekastiketta. Uunissa makeaksi paahtunut spagetiikurpitsa onkin oiva pari tomaattisen hieman hapokkaan kastikkeen kanssa. Pinnalle vaan parmesanjuustoa oman maun mukaan – eli reilusti!
Paahdettu spagettikurpitsa ja tomaattinen suppilovahverokastike
Ainekset (2 annosta)
- 1 kg
- spagettikurpitsa
- 1 tl
- suolaa
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- Kastike
- 1 L
- suppilovahveroita
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 1
- sipuli
- 2–3
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- tomaattipyrettä
- 1 tl
- kuivattua timjamia
- 1/2 tl
- chilirouhetta
- 400 g
- tomaattimurskaa
- 1 tl
- sokeria
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- Lisäksi
- 50 g
- parmesanjuustoa
Tee näin:
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Voitele puolikkaat öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Valmista kastike. Puhdista suppilovahverot ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipulit.
Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
Lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyre, timjami ja chilirouhe. Anna mausteiden lämmetä hetki ja lisää tomaattimurska. Anna hautua muutama minuutti.
Mausta kastike sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Täytä spagettikurpitsan puolikkaat kastikkeella ja murustele pinnalle juustoa.