Paahdettu kanasalaatti
Kokoa kaikki salaatin ainekset uunipellille ja levitä päälle yrttikastike. Paahda 15 minuuttia ja viimeistele raikkailla klementiineillä.
Tammikuun kaivatuimpia ruokia ovat varmasti erilaiset salaatit. Raikkaat salaatit on kivoja lounaita, mutta päivälliseksi niistä ei välttämättä ole. Lämpimät salaatit ovat mielestäni tässä poikkeus, sillä niissä voi käyttää kasviksia, jotka tarvitsevat hieman lämpöä ollakseen parhaimmillaan. Jotenkin se lämmin ruoka myös täyttää paremmin varsinkin näin talvella.
Tämä lämmin kanasalaatti on suhteellisen helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset levitetään uunipellille riveihin ja päälle lusikoidaan yrttikastiketta. Broilerinfileisiin kannattaa kuitenkin ottaa nopeasti väri pannulla, jotta ne pysyvät mahdollisimman mehukkaina uunissa kypsyessään.
Kaikki ainekset nostetaan tarjoiluastiaan ja broilerinfileet suikaloidaan. Päälle kuoritaan ja halkaistaan muutamat mehukkaat klementiinit, jotka tekevät tästä salaatista erittäin herkullisen.
Paahdettu kanasalaatti
Ainekset (3 annosta)
- 350 g
- broilerin filee leike
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- 100 g
- lehtikaalia
- 200 g
- varsiparsakaalia
- 1
- esipaistettu patonki (200 g )
- 5
- klementiiniä
- 3 rkl
- auringonkukansiemeniä
- Kastike
- 2/3 rku
- basilikaa
- 1/2 dl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunanmehua
- 1 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
Tee näin:
Paista broilerinfileet nopeasti pannulla noin 1-2 min/puoli ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle halutessasi hieman suolaa ja mustapippuria.
Hienonna lehtikaali suikaleiksi ja siirrä uunipellille. Lisää pellille myös varsiparsakaalit.
Viipaloi patonki noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja siirrä pellille.
Valmista kastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi kastikkeeksi ja lusikoi kaikkien aineksien päälle uunipellillä.
Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys.
Kokoa salaatti tarjoiluastiaan lisäämällä pohjalle kaikki paahdetut kasvikset ja patonki. Viipaloi broileri ja lisää se salaatin päälle.
Kuori klementiinit ja halkaise ne salaatin päälle. Lisää lopuksi auringokukansiemet ja loput basilikasta.