Onko sähkögrilli hyvä ratkaisu parvekkeelle?

Kesällä parasta on grillaus, mutta kaupunkiolosuhteissa se on joskus hankalaa. Mikäli sattuu olemaan oma parveke, niin siitä kannattaa ehdottomasti rakentaa oma kesäkeittiö. Parvekkeella voi käyttää myös muita kuin sähkögrillejä, mutta sähköllä toimivat ovat turvallisin ratkaisu.

Ennestään omistin jo yhden sähkögrillin, mutta se oli jo aikansa elänyt ja grillauskin oli lähinnä keittämistä huonon tehon takia. Oli aika päivittää parvekkeen kesäkeittiö ja ryhtyä grillin sekä kalusteiden etsintään. Sopivan oloinen sähkögrilli löytyi grillikauppa.com sivustolta, missä on laaja valikoima kaikenlaisia grillejä eri käyttötarkoituksiin.

Menorca sähkögrilli vaikutti ensi silmäykseltä todella laadukkaalta, sillä paksun kannen alla on paljon grillaustilaa. Oikeastaan tämä grillausalan koko yllätti, sillä se on suuri verrattuna muihin sähkögrilleihin. Valurautaiset ritilät/levyt varastoivat lämpöä ja ne on helppo poistaa puhdistusta varten, mikä on erittäin iso plussa. 

Ensimmäinen kokeilukerta toi hymyn huulille – tämä oikeasti grillaa ja todella hyvin. Lihoihin ja makkaroihin sai kauniin ruskean pinnan. Grilliä jopa piti laittaa vähän pienemmälle, ettei se polttaisi makkaroita pilalle. Toisella kerralla tuli testattua lohimedaljongien sekä parsan grillausta. Lohipalojen alle on hyvä laittaa palanen alumiinifoliota, jotta niistä irtoava rasva ei valu sähkövastuksien päälle ja näin grillikin on helpompi puhdistaa. Tämä sähkögrilli oli erittäin toimiva hankinta – nyt onnistuu loistavasti grillaus parvekkeella.

Vinkkejä sähkögrillin käyttöön:

 • anna grillin kuumentua rauhassa kansi kiinni
 • älä grillaa kansi auki
 • anna grillattavien saada väri pintaan rauhassa
 • käytä alumiinifoliota apuna tarvittaessa
 • älä täytä grilliä liian täyteen, sillä se jäähtyy nopeasti
 • puhdista grilli aina käytön jälkeen

 

Kommentit (3)
 1. Itse en ole ikinä ymmärtänyt sähkögrillejä. Grillauksen erityispiirre on se maku joka tulee puun ja valuvan rasvan savusta. Sähkögrillillä minun kokemuksen mukaan lopputulos ei juuri eroa millään positivisella tavalla paistinpannulla paistamisesta. Myöskin siinä seinän toisella puolella olevassa induktioliedessä kun on vielä enemmän tehoakin kuin noissa sähkögrilleissä joten edes kovasta paistolämmöstä ei noilla voi puhua.

 2. Perinneruokaa Prkl
  19.5.2016, 12:50

  Niinhän se on, että hiilillä tai puilla tulee paras, mutta näin parvekeolosuhteissa sähkö on paras 🙂 Tämä grilli kyllä yllätti tehokkuudellaan varsinkin tuossa ritilällä saa kunnon pinnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *