Nötkött-kastike
Nötkött – lähes ikuisesti säilyvä liha. Unohda lapsuuden traumat ja anna säilykelihalle uusi mahdollisuus. Helppo ja nopea arkiruoka.
Keittiön supersiivouksen yhteydessä kaapin pohjalta löytyi purkillinen nötköttiä. Muutamia kertoja sitä on tullut syötyä ihan sellaisenaan leivän päällä ja joskus olen saattanut siitä valmistettua keittoakin maistaa. Ihan maukas lihasäilyke. Tällä kertaa siitä syntyi kuitenkin nopea kastike, joka sopii hyvin vaikkapa pastan tai perunoiden kanssa.
Maistuuko nötkött?
Nötkött-kastike
Ainekset
- 1 kpl
- sipuli
- 3 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl
- öljyä
- 400 g
- säilykelihaa
- 400 g
- tomaattimurskaa
- 1 dl
- tuoretta oreganoa
- 1/4 tl
- mustapippuria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Lisää kuutioitu nötkött-liha ja ruskista hetki. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu oregano.
Anna hautua 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile kastike esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.