Nopea nakkimunakas

Helppo ja herkullinen nakkimunakas pelastaa kiireessä. Se sopii niin aamupalaksi, lounaaksi tai vaikka iltapalaksi.

nakkimunakas

Nopeat ja helpot ruoat ovat pelastajia kiireen keskellä. Yksi tälläisistä ruoista on varmasti kaikille tuttu nakkimunakas, sen voi kuitenkin tehdä kahdella eri tavalla – maukkaasti tai vähemmän maukkaasti. Alla oleva resepti on minun versioni, joka toimii mielestäni parhaiten. Yksinkertaisissa ruoissa raaka-aineiden laadun merkitys korostuu, joten hyvän nakkimunakkaan salaisuus ovat varsinkin laadukkaat nakit. Tarkkana kannattaa olla myös pannun lämmön suhteen, sillä munakas palaa helposti pohjasta ja se saa aikaan kuivan ja hieman palaneen maun – kannen alla hiljaa haudutellen syntyy paras munakas!

Nakkimunakas

Ainekset (2 annosta)

300 g
nakkeja
1/2
paprikaa
1
sipuli (pieni)
1 rkl
rypsiöljyä
4 kpl
kananmunia
1/2 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ruohosipulia
20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Viipaloi nakit. Hienonna paprika ja sipuli. Ruskista nakkeja tilkassa öljyä kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Lisää hienonnettu paprika ja sipuli. Jatka paistamista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Nosta pannun sisältö lautaselle odottamaan.

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kevytmaito ja suola. Kaada seos paistinpannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes munakasmassa on hyytynyt puoliväliin.

Lisää päälle paistetut nakit, paprika ja sipuli. Nosta pannun päälle kansi ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi. Ripottele pinnalle mustapippuria ja halutessasi hieman ruohosipulia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *