Näppärä uunimunakas

Munakas on aivan ihanaa ja helppoa perusruokaa ja silti sitä tekee jotenkin aika harvoin. Nyt korjataan tämä, sillä siihen usein löytyy vielä ainekset jääkaapin niin sanotuista jämistä. Esimerkiksi keitettyjä perunoita voi aina kätevästi käyttää munakkaaseen. Jos on sattunut vaikka tekemään tuon läskisoosin ja on keittänyt siihen perunoita, niin tässä on ylijääneille maukas uusi koti. 

Tähän tarvitaan niiden perunoiden lisäksi tietysti kananmunia. Varsinainen ihme, kun munakasta kuitenkin tehdään… Nakit kelpaisivat oikein hyvin myös joukkoon. Kevätsipuli, kerma ja suola sekä pippuri mahtuvat myös tähän settiin. Aloitetaan vaikka niillä perunoilla nyt. Pistetään perunat puoliksi ja vielä nuo puolikkaatkin puoliksi pituussuunnassa. Viipaloi nämä vielä sopivankokoisiksi viipaleiksi. Nakit viipaloidaan myös. Ja nythän niille tarvitaan joku paikka, minne ne laittaa. Ota siis uunivuoka ja voitele se. Laita leivinpaperi tiiviisti vuuan pohjalle ja leikkele ylimääräiset reunat pois. 

Ripottele viipaloidut perunat ja nakit summanmutikassa uunivuokaan. Viipaloi vielä kevätsipuli ja heittele sekin vuokaan. Nyt puuttuvat vielä kananmunat ja kerma. Sekoita ne keskenään ja lisää suola ja pippuri tähän seokseen. Kaada seos tasaisesti jokapuolelle vuokaa. Sitten munakas on uunia vaille valmis. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paista munakasta 20-30 minuuttia. Tarkkaile siis tilannetta.

Valmis munakas on todella herkullista ja niin simppeliä. Tämän jos pyöräyttää vaikka aamiaiseksi, niin ai että. Siinä on erittäin ruokaisa startti päivään. 

Uunimunakas

Ainekset

200 g
nakkeja
4 kpl
keitettyä perunaa
50 g
kevätsipulia
1-1,5 tl
suolaa
0
mustapippuria
2 dl
ruokakermaa
4 kpl
kananmunaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele uunivuoka voilla, laita leivinpaperi tiiviisti pohjalle. 

Puolita keitetyt perunat ja halkaise vielä keskeltä puoliksi. Viipaloi perunat. 

Viipaloi nakit. Heittele sekoisin perunoiden kanssa uunivuokaan. 

Viipaloi kevätsipulit ja ripottele myös mukaan. 

Sekoita kananmunat ja kerma. Lisää mausteet. 

Kaada muna-kermaseos vuokaan tasaisesti. 

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *