Nakkikastike, loistavaa arkiruokaa!

Hei voiko olla enää selkeämpää arki- ja kotiruokaa kuin nakkikastike? Itselle siitä tulee mieleen myös aika vahvasti koulu, sillä siellä nakkikastiketta oli vähintään parin viikon välein aina tarjolla. Meillä kotona sitä ei niin usein olekaan syöty, vaan tutumpi oli ihan vain ruskea jauhelihakastike. Toisaalta, isä kun on aina ollut hirviporukassa, niin jauhelihaa on yleensä omasta takaa pakastimessa. Mikan kotona nakkikastike oli paljonkin tutumpi. 

Tämän tekeminen ei mitään rakettitiedettä ole, joten annokseen tarvitaan siis nakkeja, voita, jauhoja ja lihalientä sekä vähän mausteita. Niin ja voita tietysti myös. Eli ruskista paloitellut nakit pienessä määrässä voita. Kun ne ovat ruskistuneet, ota nakit sivuun vaikkapa kattilaan. Sitten käydään kastikkeen kimppuun. 

Ruskista hienonnettu sipuli voissa. Sitten mukaan lisätään vehnäjauhot, jotka myös ruskistetaan. Ei saa siis antaa jauhojen palaa, mutta sellanen sopivan tummanruskea väri niihin olisi hyvä saada. Tämän jälkeen kaadetaan joukkoon kuumaa lihalientä (tai lihaliemikuutio). Sekoittele kastike valmiiksi, nakkaa se kattilaan, jossa nakit oleilevat ja mausta vielä pippurilla. Ja valmista on.

Niin helppoa ja niin herkullista. Todella yksinkertaistettu ruoka on joskus oikeasti parasta. Tähän kun vain esimerkiksi perunamuusin seuraksi, niin eipä siinä muuta juuri tarvita. Tai no, joku mukava salaatti sivuun tai muuta vastaavaa, niin tulee tarpeeksi monipuolinen ateria. 

Perinteinen nakkikastike

Ainekset

400 g
nakkeja
3 rkl
voita
1 kpl
sipuli
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
lihalientä
0
mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi nakit ja ruskista ne pannulla pienen voimäärän kera. Siirrä ruskistetut nakit kattilaan. 

Hienonna sipuli ja ruskista se voissa (3 rkl) pannulla. 

Lisää vehnäjauhot ja ruskista nekin. 

Kaada joukkoon kuuma lihaliemi ja sekoita kastike valmiiksi. 

Kaada kastike nakkien seuraksi kattilaan ja mausta mustapippurilla. 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *