Nakki-perunasosekeitto – nakit ja muusi uudella tavalla!
Täyteläistä perunasosekeittoa ja pannulla paistettuja nakkeja! Perinteinen nakit ja muusi nautitaan nyt herkullisena keittona.
Nakit ja muusi on klassikko, mutta se toimii erinomaisesti myös keittona – ehkäpä jopa pienemmällä vaivalla! Tähän keittoon ihastut varmasti.
Kilo jauhoista perunaa keitetään kypsiksi vedessä ja ne saavat hajota sinne ihan rauhassa, sillä vettä ei tarvitse valuttaa pois. Sekaan lisätään mausteet ja sulatejuusto, joka antaa keitolle täyteläisen maun. Itse käytin tavallista maustamatonta voimakkaan makuista sulatejuustoa, mutta tähän keittoon sopii varmasti monet muutkin maustetut versiot. Kannattaa siis kokeilla ihan oman maun mukaan. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekoittimella ja sekaan lisätään pinaatti.
Keiton kiehuessa paistetaan nakit rapeiksi pinnaltaan. Nakkeja lisätään keiton päälle oman maun mukaan. Kokonaisuus on herkullinen! Tällä tavalla valmistettuna nakit ja muusi saa uuden elämän.
Nakki-perunasosekeitto
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg
- perunaa (jauhoista)
- 8–10 dl
- vettä
- 1 tl
- suolaa
- 250 g
- sulatejuustoa
- 50 g
- pinaattia
- 2 tl
- sokeria
- 1/2 tl
- mustapippuria myllystä
- 350 g
- nakkeja
- 2 tl
- öljyä paistamiseen
Tee näin:
Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää päälle 8–10 dl vettä siten, että perunat ovat kokonaan veden alla. Mausta suolalla ja keitä perunat kannen alla kypsiksi.
Paloittele sulatejuusto ja lisää se keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua. Nosta keitto takaisin levylle ja kiehauta. Lisää pinaatti ja mausta sokerilla sekä mustapippurilla. Nosta kattila liedeltä.
Paloittele nakit ja paista ne pannulla öljyssä. Tarjoa nakit perunasosekeiton kanssa.
Joskus ennen vanhaan kansakoulussamme tarjottiin juuri tätä keittoa oppilaille. Tosin ilman pinaattia. Joskus olen muistellut sitä sillä tykkäsin keitosta paljon. Eipä juolahtanut mieleen että tekisi sitä itse. Nyt aion valmistaa keiton ihan huomenissa, kiitos tästä reseptistä sinulle.
Ohhoh! Empä ollut ennen kuullut tälläisestä keitosta, mutta sitä onkin tarjoiltu jo aikoja sitten! Hyvän makuinen yhdistelmä silti tuo 🙂