Mummonparsat
Nämä parsat valmistetaan samaan tapaan kuin mummonkurkut ja ovat mitä parhain lisuke. Kokeile vaikkapa pääsiäispöytään!
Mummonkurkut on kesäruokaa parhaimmillaan, mutta nyt parsakauden aikaan kannattaa kokeilla myös tätä reseptiä. Etikka, suola, sokeri ja tilli marinoivat rapeat parsasuikaleet maukkaaksi lisäkkeeksi, jota voi käyttää mummonkurkkujen tapaan. Nämä toimivat varmasti pääsiäispöydässä vaikka lampaan lisukkeena. Parhaimmillaan mummonparsat ovat noin tunnin marinoinnin jälkeen, jolloin parsa on vielä säilyttänyt osan rapeudestaan. En siis suosittele tekemään näitä edellisenä päivänä, vaan hieman ennen tarjoilua.
Mummonparsat
Ainekset (5 annosta)
- 500 g
- parsaa
- 2 rkl
- sokeria
- 1/4 tl
- suolaa
- 2 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 1 dl
- tilliä hienonnettuna
Tee näin:
Huuhdo parsat ja poista kova tyvi. Leikkaa parsat esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Nosta kulhoon ja mittaa päälle sokeri, suola ja väkiviinaetikka. Lisää lopuksi hiennonnettu tilli ja sekoita.
Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.