Muikkupasta

Tämä rukiinen muikkupasta on saanut inspiraationsa perinteisestä kalakukosta. Rapeiksi paistetut neulamuikut ja pekoni ovat herkkua ruispastan kanssa!

kalakukkopasta

Muikkukukon makuja pastassa – kuulostaa ehkä hullulta, mutta toimii kuitenkin oikein hyvin! Annos on rapea, sillä halusin jättää siitä kastikkeet kokonaan pois. Tujaus voita ja sitruunamehua ajakoon kastikkeen virkaa.

Pastaksi soveltuu melkeimpä mikä tahansa, jos lähikaupasta ei satu löytymään ruispastaa, myös täysjyvä toimii oikein hyvin. Pastan kiehuessa paistetaan ensin pekoni ja seuraavaksi ruisjauhoissa pyöritellyt muikut. Ruoka onkin siinä vaiheessa jo tarjolle asettamista vaille valmis.

Muikkupastan kanssa maistuu sitruuna, joka raikastaa kivasti kokonaisuutta.

Rapea muikkupasta

Ainekset (4 annosta)

250 g
ruis- tai täysjyväpastaa
150 g
pekonia
200 g
muikkuja (pieniä)
1 dl
ruisjauhoja
1/2 tl
suolaa
3 rkl
voita
1 dl
ruislastuja
4 rkl
tilliä hienonnettuna
1
sitruuna
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa).

Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Perkaa muikut tarvittaessa. Pyörittele muikut suolalla maustetussa ruisjauhossa ja paista voissa molemmin puolin rapeiksi.

Lisää keitetyn pastan joukkoon 2 rkl voita ja kaada pasta tarjoiluastiaan.

Lisää pinnalle paistetut muikut, murskattuja ruislastuja ja hienonnettua tilliä. Tarjoile sitruunan kanssa.

ruoka pasta kalaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *