Muikkupasta
Tämä rukiinen muikkupasta on saanut inspiraationsa perinteisestä kalakukosta. Rapeiksi paistetut neulamuikut ja pekoni ovat herkkua ruispastan kanssa!
Muikkukukon makuja pastassa – kuulostaa ehkä hullulta, mutta toimii kuitenkin oikein hyvin! Annos on rapea, sillä halusin jättää siitä kastikkeet kokonaan pois. Tujaus voita ja sitruunamehua ajakoon kastikkeen virkaa.
Pastaksi soveltuu melkeimpä mikä tahansa, jos lähikaupasta ei satu löytymään ruispastaa, myös täysjyvä toimii oikein hyvin. Pastan kiehuessa paistetaan ensin pekoni ja seuraavaksi ruisjauhoissa pyöritellyt muikut. Ruoka onkin siinä vaiheessa jo tarjolle asettamista vaille valmis.
Muikkupastan kanssa maistuu sitruuna, joka raikastaa kivasti kokonaisuutta.
Rapea muikkupasta
Ainekset (4 annosta)
- 250 g
- ruis- tai täysjyväpastaa
- 150 g
- pekonia
- 200 g
- muikkuja (pieniä)
- 1 dl
- ruisjauhoja
- 1/2 tl
- suolaa
- 3 rkl
- voita
- 1 dl
- ruislastuja
- 4 rkl
- tilliä hienonnettuna
- 1
- sitruuna
Tee näin:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa).
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
Perkaa muikut tarvittaessa. Pyörittele muikut suolalla maustetussa ruisjauhossa ja paista voissa molemmin puolin rapeiksi.
Lisää keitetyn pastan joukkoon 2 rkl voita ja kaada pasta tarjoiluastiaan.
Lisää pinnalle paistetut muikut, murskattuja ruislastuja ja hienonnettua tilliä. Tarjoile sitruunan kanssa.