Mörkökakku
Halloweenin huikein suklaakakku täytetään hieman suolaisella lakutäytteellä. Kakku koristellaan vaahtokarkkiseitillä ja suklaasuukoilla, joille on lisätty syötävät silmät.
Halloween-juhlissa pitää olla kakku! Tämän vuotisen kakun ulkonäköä miettiessäni mielessä kävin aika villejäkin ideoita, mutta lopulta parhaaksi ideaksi nousi tämä mörkökakku. Pelottavan sijaan sen on lähinnä söpö ja sopii varmasti kaiken ikäisille!
Kakkupohja on erittäin helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään. Kakkupohja on tavallista hieman kiinteämpi, mutta erittäin mehukas!
Kakun väliin sopii loistavasti lakritsitäyte, joka syntyi kerran hieman vahingossa, sillä edellinen täyte epäonnistui ja piti keksiä nopeasti jotain täysin erilaista olemassa olevista raaka-aineista. Tavallaan se oli onni, sillä tämä täyte on huikean hyvää ja mikä parasta sen valmistus on yksinkertaista. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa – yllättävän helppo kakku siis kokonaisuudessaan!
Kootun kakun päälle sulatetaan vaahtokarkkeja mikrossa, jonka jälkeen niitä venytetään kakun päälle “seitiksi”. Suukoille liimataan syötävät silmät (löytyy mm. Citymarket) ja ne nostellaan kakun päälle sopivaan kasaan ja näin Halloweenin hauskin mörkökakku on valmis!
Mörkökakku
Ainekset (16 annosta)
- Kakkupohja
- 225 g
- voita
- 2,5 dl
- sokeria
- 4 kpl
- kananmunia
- 2,5 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- kaakaojauhetta
- Täyte
- 2 dl
- muscovadosokeria
- 1/2 dl
- lakritsijauhetta
- 2 dl
- kuohukermaa
- 2 tl
- mustaa elintarvikeväriä
- 1/2 tl
- suolaa
- 3/4 dl
- vaniljakreemijauhetta
- Lisäksi
- 10 kpl
- Suukkoja
- 1 pkt
- sokerisilmiä (24 kpl)
- 5-7
- isoa vaahtokarkkia
Tee näin:
Voitele ja kaakaojauhota irtopohjavuoka (tavallinen irtopohjavuoka Ø 20 cm tai hieman korkeampi Ø 18 cm). Esilämmitä uuni 175 asteiseksi.
Sulata voi. Sekoita sokeri ja kanamunat keskenään vispilällä. Seosta ei tarvitse vaahdottaa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaa siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40-55 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla!
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irrota se. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa pinta tarvittaessa tasaiseksi.
Valmista täyte mittaamalla kulhoon muscovadosokeri ja lakritsijauhe. Sekoita hyvin vispilällä. Lisää joukkoon kuohukerma, musta elintarvikeväri ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe koko ajan sekoittaen. Vatkaa minuutti ja nosta seos jääkaappiin 10 minuutiksi. Lisää tarvittaessa vaniljakreemijauhetta, jos seos on liian löysää.
Täytä kakku levittämällä täyte veitsen avulla kerroksien väliin. Voit halutessasi myös pursottaa täytteen. Säästä täytettä n. 1 tl mörköjen silmien kiinnittämiseen.
Valmista vaahtokarkkiseitit sulattamalla vaahtokarkkeja mikrossa muutama sekunti, kunnes ne ovat pehmeitä. Venytä vaahtokarkkeja kakun pintaan kauttaaltaan.
Valmista möröt kuorimalla suukot papereistaan ja liimaa silmät kakun täytettä apuna käyttäen. Pieni tippa täytettä silmän taakse riittää pitämään ne kiinni suukoissa. Nosta möröt kakun päälle. Voit käyttää ylimääräisiä vaahtokarkkeja mörköjen korokkeena kakun keskellä.