Mojito -juustokakkudrinkki

Mojitodrinkin makuinen juustokakku on yllättävä jälkiruoka! Pohjalla mintun makuisia Domino-keksejä, välissä raikas limellä maustettu juustokakkumassa ja pinnalla rommilla maustettu ”jäämurska”.

Viime viikolla valmistin Aperol Spritz -juustokakkua drinkin muodossa ja siitä muodostui hitti heti syntyessään, joten päätin jatkaa samalla linjalla vielä tänäkin perjantaina. Tällä kertaa käsittelyyn pääsi toinen lempidrinkeistäni aina raikkaan kesäinen Mojito!

Mukin pohjalle murskataan mintunmakuisia Domino-keksejä ja pinta painellaan tasaiseksi, keksimurut pysyvät yllättävän hyvin kasassa, joten ne eivät tarvitse muita aineksia. Juustokakkumassa valmistuu tuorejuustosta, sokerista, limemehusta ja liivatelehdistä. Pintaan valmistetaan rommilla maustettu ”jäämurska” ja lisäksi sekaan lorautetaan lisää limemehua ja mintunlehtiä.

Maistuisiko?

Mojito -juustokakkudrinkki

Ainekset (2 annosta)

Pohja
6 kpl
Domino-keksejä (Minttu)
Tuorejuustotäyte
1 kpl
liivatelehti
200 g
tuorejuustoa
2 rkl
sokeria
3 rkl
limemehua
"Jäämurska"
1 dl
rommia
1 dl
kivennäisvettä
1 rkl
sokeria
3 kpl
liivatelehteä
Limehyytelö
0,5 dl
limemehua
1 dl
kivennäisvettä
1 rkl
sokeria
1 kpl
liivatelehti
mintunlehtiä
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Hienonna mintun makuiset Domino-keksit muruiksi veitsellä tai hakkaamalla ja nosta lasien pohjalle. Painele hieman.

Laita kylmään veteen yhteensä 5 liivatelehteä. Liota vähintään 5 minuuttia.

Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto, sokeri ja limemehu. Sulata 1 liivatelehti mikrossa n. 10 sekuntia (nosta liivatelehdet vedestä pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois) ja sekoita juustokakkumassan joukkoon. Jaa massa annoskulhoihin. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Valmista ”jäämurska” sekoittamalla rommi, kivennäisvesi ja sokeri keskenään.  Sulata joukkoon 3 liivatelehteä mikrossa n. 10 sekuntia (nosta liivatelehdet vedestä pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois). Kaada seos 15 x 15 cm kokoiseen kulhoon, jossa pohjalla pala kelmua. Nosta jääkaappin hyytymään.

Leikkaa hyytynyt ”jäämurska” pieniksi paloiksi ja jaa laseihin. Lisää joukkoon mintunlehtiä.

Valmista limehyytelö sekoittamalla keskenään limemehu, kivennäisvesi ja sokeri.  Sulata joukkoon 1 liivatelehti mikrossa n. 10 sekuntia (nosta liivatelehdet vedestä pieneen kulhoon, älä purista ylimääräisiä vesiä pois). Kaada laseihin.

Koristele juustokakkudrinkit limeviipaleilla ja mintunlehdillä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *