Blogit
Perinneruokaa prkl

Merimiespihvit pitkään haudutellen

Merimiespihvit on mehukas uuniruoka, minkä voi valmistaa vuoassa tai padassa. Se saa makunsa hyvästä lihaliemestä ja oluesta.

Olen kerran maistanut merimiespihvejä ja siitä lähtien vältellyt niitä, sillä ne olivat mauttomia ja liha oli todella sitkeää. Monesti näitä on pitänyt kokeilla valmistaa itse, mutta se on jäänyt taka-alalle huonon kokemuksen takia. 

Koska tämän uuniruoan raaka-aineluettelo näyttää niin lyhyeltä, niin varmin tapa onnistua on käyttää laadukkaita aineksia. Oikestaan kaikki maku tässä ruuassa syntyy hyvästä vasikkafondista ja oluesta. Liha kannattaa ruskistaa erittäin kuumalla pannulla ja samoin tehdä sipulin kanssa. Pitää kuitenkin vähän varoa, ettei ihan polta pohjaan kuitenkaan. Lopuksi pannulle kaadetaan vielä olut ja vasikkafondi sekä mausteet. Tällä tavalla kaikki maku on varmasti tallessa ja liemi kaadetaan vuokaan ladottujen lihojen, sipulien ja perunoiden päälle. Vuokaa paistetaan uunissa vähintää 1,5 tuntia, mutta aina parempi, mitä pidempään se siellä on. Kannattaa vaikkapa kokeilla, onko liha tarpeeksi pehmeää. 

Näiden merimiespihvien seuraksi sopii mainiosti kurpitsapikkelssi, siitä tulee kiva makeus ateriaan.

Merimiespihvit

Ainekset

600 g
naudan ulkopaistia
50 g
voita
3 kpl
sipulia
1 kg
perunaa
liemi
3,3 dl
keskiolutta
1 1/2 rkl
vasikkafondia
1 1/2 tl
suolaa
4 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
maustepippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi ulkopaisti ja ruskista se kuumalla pannulla voissa. Nosta palat lautaselle.

Viipaloi sipulit ja ruskista ne samalla pannulla. Siirrä sipulit toiselle lautaselle.

Sammuta levy ja lisää pannulle olut, vasikkafondi, suola, laakerinlehdet ja pippuri. Näin kaikki pannuun jääneet maut pääsevät mukaan.

Pese perunat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Voitele uunivuoka tai pata. Laita pohjalle ensin kerros perunaa, sitten sipulia ja lopuksi lihapaloja kolmeksi kerrokseksi.

Kaada päälle liemi ja paista 175 asteessa noin 2 – 2,5 tuntia. Jos pinta alkaa kuivua, voit hieman painella pintaa syvemmälle liemeen tai laittaa päälle folion palan. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *