Mehukkaat lihapullaleivät

Suussa sulavat lihapullaleivät ovat viikonlopun herkullisinta pikkupurtavaa. Nosta ruskistetut lihapullat pizzakastikkeella sivellyn leivän päälle ja ripottele pintaan reilusti juustoa. 
Mehukkaimmat lihapullat syntyvät nauta-sika jauhelihasta, eikä niiden maustamiseen tarvita mielestäni kuin valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Rasvaa näistä lihapullista irtoaa melko paljon, mutta suurin osa siitä jää kuitenkin paistinpannulle ruskistamisvaiheessa. Lihapullien loppukypsennys tapahtuu siis uunissa. Periaatteessa nämä ovat taas yksi versio lämpimistä voileivistä, mutta astetta paremmat!

Leipien valmistamiseen tarvitaan mausteiden lisäksi yksi patonki, nauta-sika jauhelihaa, juustoraastetta ja valmista Mutti pizzakastiketta. Valmis pizzakastike toimii mainiosti leipien pohjalla, jolloin tämä resepti pysyy helppona ja nopeana valmistaa. Leipien tultua uunista hienonsin päälle nipun ruohosipulia antamaan makua ja väriä. Nam!

 

Lihapullaleivät

Ainekset (4 annosta)

400 g
nauta-sika jauhelihaa
1-2
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1
patonki
200 g
pizzakastiketta (Mutti)
100 g
juustoraastetta
ruohosipulia
25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Murskaa valkosipuli jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita mausteet hyvin jauhelihan joukkoon ja pyörittele massasta 8 lihapullaa.

Paista lihapullien pintaan kaunis väri paistinpannulla.

Leikkaa patongista päät ja leikkaa loppu patonki neljään osaan. Leikkaa paloista ohut kerros pintaa ja poista paloista hieman sisusta.

Levitä jokaisen leivän päälle n. 2 rkl pizzakastiketta ja juustoraastetta. Nosta lihapullat leipien päälle ja ripottele halutessasi lisää juustoraastetta.

Paista lihapullaleipiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

ruoka vappu leipa naposteltavat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *