Mausteinen kurpitsakakku-kääretorttu

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Kurpitsakakku rullataan tällä kertaa kääretortuksi. Mausteinen torttu saa sisälleen runsaasti makeaa täytettä ja on täydellistä kahvin kanssa nautittavaksi.

En tunnu saavan tarpeekseni kahdesta asiasta, kääretortuista ja kurpitsasta leivonnaisissa. Minusta on mahtavaa miettiä tuttuja leivonnaisia ja makuja aina kääretortun muotoon. Kääretortussa yhdistyy monta hyvää asiaa; se on nopea ja helppo valmistaa, helposti muunneltavissa erilaisilla pohjilla ja täytteillä sekä aina herkullinen kahvipöydän herkku. Päätinkin kääräistä tällä kertaa perinteisen kurpitsapiirakan rullalle, koska kaipasin mausteista ja makeaa leivonnaista kahvin kaveriksi. Väliin laitoin reilusti täytettä, jotta kokonaisuus on mehevä ja sokerihammasta varmasti tyydyttävä. Kurpitsa sopii mielestäni loistavasti leivontaan ja joulumausteinakin tunnettujen kanelin, inkiväärin ja neilikan kaveriksi. Tässä vaiheessa vuotta alan ainakin itse kaivata jo mausteisempia makuja kylmien syyspäivien lämmittäjiksi, saahan tässä ihan vähän haaveilla jo joulustakin. Mausteiset leivonnaiset sopivat mielestäni kivasti myös hyvän kahvin seuraksi. Mikä sen mukavampaa kuin vetäytyä sohvalle lämpimän kahvikupin ja kääretorttupalan kanssa, ja nauttia hyvällä omalla tunnolla kotoilusta.

Kahvin juonti korostuu omassa arjessani aina syksyisin. Kun pimeys ja huono sää iskee päälle, niin hyvä kahvi piristää, lämmittää ja tuo pientä luksusta arjen keskelle. Määrä ei mielestäni kuitenkaan korvaa laatua ja haluankin juoda aina hyvää kahvia. Löfbergsin Kharisma ja Crescendo ovat ehkä teille tuttuja jo aiemmista postauksistani. Crescendo on erittäin tummapaahtoinen kahvi, joka sopii loistavasti maidon kanssa nautittavaksi. Kharisma taas on tummapaahtoinen sekä maultaan hasselpähkinäinen kahvi. Molemmat kahvit ovat mielestäni todella hyviä ja sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Tällä hetkellä puhutaan kovasti vastuullisuudesta ja ympäristöasioista. Löfbergs tukee kahvinviljelijäperheiden sukupolvenvaihdoksia taloudellisen tuen ja koulutuksen kautta sekä pyrkii kouluttamaan seuravaa viljelijäsukupolvea kasvattamaan kahvia mahdollisimman vastuullisella tavalla. Voit tutustua Löfbergsin kestävän kehityksen ohjelmaan täällä: lofbergs.fi/kestava-kehitys/

Syksyn pimeydessä kannattaa mielestäni panostaa arjen mukaviin ja rentouttaviin hetkiin, jolloin voi nauttia hyvästä kahvista ja herkuista hyvällä omatunnolla. Tuorejuustotäytteinen kääretorttu on siitäkin kätevä herkku, että se säilyy helposti jääkaapissa useamman päivän, joten on mukavaa, kun jääkaapista löytyy kaveri kahvikupillisen kanssa nautittavaksi.

Mausteinen kurpitsakakku-kääretorttu

Ainekset (15 annosta)

250 g
myskikurpitsaa (kuorittuna)
1,75 dl
erikoisvehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1/2 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa (L-koko)
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
sokeria
Täyte
300 g
tuorejuustoa
50 g
voita
2 dl
tomusokeria
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuoritse ja punnitse kurpitsa kattilaan. Lisää vesi ja keitä pehmeäksi. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä

Mittaa jauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola kulhoon. Sekoita.

Riko toiseen kulhoon kananmunat, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt kurpitsasose.

Kaada jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovaisesti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita pohjan leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin kääretorttupohjan päälle.

Valmista täyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri.

Täytä kääretorttu ja rullaa se pötköksi leivinpaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

ruoka leivonta kakut
Kommentit (2)
  1. Kokeilin kääretorttua, mutta pohja ei kohonnut uunissa yhtään, vaan tuli ulos täysin lituskana. Missähän meni metsään? Kananmunat tais olla pikemminkin pieniä, eli olikohan sitä taikinaa liian vähänkin pellilliseen..

    1. perinneruokaa prkl
      22.11.2018, 16:14

      Mikähän siinä sitten mahtoi olla. Käytin kyllä itse tosiaan niitä L-kokoisia munia. Voisiko se olla vain siitä kiinni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *