Mätidippi ja saaristolaisleipätikut
Mätidippi on herkullista rapeiden saaristolaisleipätikkujen kanssa. Tämä on mainio alkupala tai illanistujaisherkku.
Näiden saaristolaisleipätikkujen ja mätidipin kautta päästään kohti itsenäisyyspäivän herkkuja, joita julkaisen ensi viikolla vielä pariin otteeseen. Tämä resepti sopii kuitenkin mihin tahansa juhlaan, illanistujaisiin tai ihan vaan itselle iltanaposteluksi. Valkosipuliöljyllä voidellut saaristolaisleipäpalat paahtuvat uunissa ihanan rapeiksi ja ovat täydellinen makupari runsaasti kirjolohenmätiä sisältävälle raikkaalle dipille – herkkua!
Huomenna julkaistavan peltisaaristolaisleivän reunapalat sopivat mitä parhaiten tähän reseptiin, joten kaikki osat leivästä pääsevät hyötykäyttöön.
Mätidippi ja saaristolaisleipätikut
Ainekset (4 annosta)
- Mätidippi
- 100 g
- kirjolohenmätiä
- 125 g
- ranskankermaa
- 1/2 rku
- tilliä
- 1/4 tl
- mustapippuria
- 1-2 tl
- sitruunamehua
- Saaristolaisleipätikut
- 200 g
- saaristolaisleipää
- 5-6 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1/2 dl
- rypsiöljyä
- 1 tl
- suolaa
Tee näin:
Yhdistä kirjolohenmäti ja ranskankerma keskenään ja lisää joukkoon mausteet sekä hienonnettu tilli. Siirrä dippi jääkaappiin peitettynä.
Valmista saaristolaisleipätikut: Purista valkosipuli öljyn joukkoon mikronkestävään kulhoon ja mikrota 1–2 minuuttia täydellä teholla, kunnes valkosipuli on luovuttanut makunsa öljyyn. Siivilöi valkosipulit pois ja mausta öljy suolalla.
Leikkaa saaristolaisleivät tikuiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele tikut valkosipuliöljyllä. Paista tikkuja 225 asteessa noin 7–10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, jotta tikuista tulee rapeita.