Marinoi & paista samassa pussissa – teriyaki-uunilohi

Tämä uunilohi marinoituu ja paistuu helposti samassa pussissa mehukkaaksi. Se saa makunsa teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, inkivääristä ja limemehusta. Lisäkkeeksi sopivat punaviinisipulit. 

Kaupallinen yhteistyö: Look by Eskimo

Uunilohi on helppoa ja hyvää arkiruokaa. Kokeilin hieman voimakkaammin marinoitua versiota tällä kertaa, joten marinadi sai makunsa teriyaki-kastikkeesta, limemehusta, inkivääristä ja hunajasta. Ne sopivatkin lohelle erinomaisesti. LOOK by Eskimo -paistopussissa on helppo paistaa uunilohi mehukkaaksi, sillä se ei pääse kuivahtamaan edes vahingossa. Kaiken lisäksi sen pystyy vielä marinoimaan LOOK-paistopussissa ennen uuniin laittamista. Lisäkkeeksi valmistin punaviinisipuleita, jotka voi laittaa samaan aikaan paistumaan toiseen pussiin lohen kanssa.

Look by Eskimo -paistopusseja löytyy miltei kaikkien kauppojen hyllyiltä, mutta niitä voi ostaa myös Eskimo-verkkokaupasta. Sieltä löytyy myös paljon muita tuotteita ruoan valmistamiseen, säilyttämiseen ja keittiön puhdistamiseen, joten kannattaa käydä tutustumassa. Lisäksi etukoodilla: JOULUMIELI saa -15% ostoskorin loppusummasta.

Mehukkuuden salaisuus

Tämän uunilohen valmistus aloitetaan laittamalla lohifilee  LOOK by Eskimo – Kala & File uunipussiin, se on toimiva pussimalli kaikille fileille pitkän muotonsa ansiosta. Lopuksi lohifileen päälle kaadetaan mausteet ja pussia hieman painellaan, jotta maut sekoittuvat. Pussista olisi hyvä saada paineltua kaikki ilma pois, jolloin marinadi on kosketuksissa kalan pintaan kauttaaltaan. LOOK-paistopussien mukana tulevilla pussinsulkijoilla saa paistopussin tiukasti kiinni, mutta sitä ei kannata käyttää vielä tässä vaiheessa, vaan sulkemiseen kannattaa käyttää pieni pala teippiä marinoinnin ajaksi. Marinointiin kannattaa varata aikaa vähintään kaksi tuntia, mutta parhaan tuloksen saa, kun pussia pitää yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä teippi poistetaan ja pussi suljetaan mukana tulleilla pussinsulkijoilla. LOOK-paistopussiin olisi hyvä jättää kunnolla ilmaan ennen uuniin laittamista, näin kalakin saa hieman väriä pintaan. Lopuksi vielä pieni höyryaukko kulmaan ja kala on valmis uuniin.

Helppo lisäke

Tämän teriyaki-uunilohen kaveriksi valmistin punaviinisipuleita. Ne ovat helppo ja maistuva lisäke monille ruuille, mutta kalalle ne ehkä sopivat parhaiten. Löysin kaupasta pieniä sipuleita ja ne tarttuivat heti mukaan. Nämä punaviinisipulit voi hyvin valmistaa myös isommista sipuleista, mutta silloin ne kannattaa lohkoa pienempiin paloihin. Kuoritut sipulit laitetaan LOOK by Eskimo – uunipussiin 25 x 38 cm. Päälle kaadetaan punaviini ja mausteet, minkä jälkeen pussi suljetaan ja tehdään pieni höyryaukko. Näiden valmistumiseen kuluu noin 30 minuuttia 200 asteessa ja lopputulos on todella herkullinen. 

Muistutus arvonnasta

Aikasemmassa LOOK by Eskimo postauksessa kerroin Eskimo Bio-kuituliinojen monista eri käyttötarkoituksista. Siellä on myös arvonta, johon voi osallistua kommentoimalla 15.12 mennessä. Voittajalle lähtee  Eskimo-tuotekassi (arvo 30e), joka sisältää Eskimo leivonta- ja ruoan valmistustuotteita sekä Eskimo-kuituliinoja kodin puhdistamiseen.

Teriyaki-uunilohi

Ainekset

500 g
kirjolohi meri, filee
1/2 kpl
lime
1/2 dl
teriyaki-kastiketta
1 rkl
hunajaa
1 rkl
inkivääriä raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita lohifilee uunipussii ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.

Anna lämmön tasaantua hieman ja leikaa uunipussi auki. Nosta kala tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa.

Punaviinisipulit

Ainekset

400 g
pieniä sipuleita
1/2 dl
punaviiniä
2 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori sipulit ja laita ne uunipussiin. Lisää päälle punaviini ja mausteet.

Sulje pussi ja leikkaa pussiin höyryaukko. Paista 30 minuuttia 200 asteessa.

Tarjoile esimerkiksi kalan lisäkkeenä.

ruoka uuniruoat kalaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *