Mansikka-jogurttikakku
Raikas ja helppo mansikkka-jogurttikakku on kesän herkullisin jälkiruoka. Turkkilaisella jogurtilla kevennetty kakku sisältää runsaasti mansikkaa ja rapean kauralastupohjan.
Kesä ja mansikat ovat erottamaton pari. Suosikkini on varmastikin sellainen perinteinen mansikkakakku, jonka välissä on ainoastaan kermavaahtoa ja makeita mansikoita. Yleensä pyöräytän sellaisen juhannukseksi kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoita – yksikertainen on parasta.
Tämä kakku on kuitenkin täysin erilainen. Kakkua varten tarvitaan kaksi litraa mansikoita, joista suurin osa soseutetaan täytteeksi kermavaahdon joukkoon. Kakkua kevennetään turkkilaisella jogurtilla, jolloin tästä kakusta tulee raikas, mutta makea kesäpöydän herkku! Kakku koristellaan tuoreilla mansikoilla ja sekaan voi lisätä mansikan lehtiä sekä syötäviä kukkia.
Mansikka-jogurttikakku
Ainekset (8 annosta)
- 200 g
- kauralastuja
- 50 g
- voita
- Täyte
- 6
- liivatelehteä
- 2 dl
- vispikermaa
- 300 g
- turkkilaista jogurttia
- 2 L
- mansikoita (1 kg)
- 1 dl
- sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1/2 dl
- limemehua
Tee näin:
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi.
Pingota irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma.
Perkaa ja soseuta 700 g mansikoita tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon vaahdotettu vispikerma. Lisää joukkoon myös jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna kattilassa limemehu ja sulata sen joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja peitä se kelmulla. Hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Poista kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele lopuilla mansikoilla.
Voiko tähän käyttää edelliskesän mansikoita pakastimesta vai muuttuuko maku/rakenne?
Moi! Varmasti pakastemansikat toimii myös! Voi tulla hieman kirpeämpi. Kannattaa maistaa, jos tarvitsee enemmän sokeria.
Mahtava kakku! Millaisia liivatelehtiä olette käyttäneet? Kaupan vai niitä ammattiliivatteita?
Hei! Tavalliset liivatelehdet toimii. Tähän taisin käyttää Meiran valmistamia liivatelehtiä 🙂