Mämmi-kerrosjälkkäri suolakinuskilla

Suolakinuskipiirakan inspiroima pääsiäisjälkkäri syntyy hetkessä keksimurusta, appelsiinin makuisesta tuorejuustosta, mämmistä ja kinuskista. Ripaus sormisuolaa viimeistelee makuelämyksen!

 suolakinuski mämmi

Tämän vuoden viimeinen mämmiresepti tulee tässä. Se on saanut inspiraationsa suolakinuskipiirakasta. Aluksi oli tarkoituksena tehdä siitä piirakka, mutta taistelu kinuskin kanssa sai luovuttamaan ja vaihtamaan toiseen tarjoilutapaan – miten haastavaa onkaan saada kinuskiin juuri oikeanlainen koostumus, jotta se levittyy nätistä ja on samalla helposti leikattava, eikä valu pois piirakan päältä. Tästä turhautuneena käytin valmista kinuskia ja koko piirakka meni lasiin, näin ollen kyseessä on erittäin nopea jälkkäri!

Lasien pohjalle murskataan kaurakeksejä ja niitä painellaan hieman tiiviimmäksi lusikalla. Mikäli lopputuloksesta haluaa täysin tasaisen, niin keksimurujen joukkoon kannattaa sekoittaa hieman sulatettua voita. Se tiivistää keksimurun ja pitää sen paremmin paikoillaan muita täytteitä varten. Seuraavaan kerrokseen levitetään mämmiä ja sitten appelsiinin makuista tuorejuustoa. Tähän voi käyttää myös vanilja- tai sitruunatuorejuustoa – kaikilla tulee varmasti hyvää. Viimeiseksi kerrokseksi kinuskia ja ripaus sormisuolaa!

Katso myös Mämmi Split ja Mämmiä ja appelsiinikermaa.

syöty jälkiruoka

Mämmi-kerrosjälkkäri suolakinuskilla

Ainekset (4 annosta)

100 g
kaurakeksejä
2 rkl
sulatettua voita
200 g
mämmiä
200 g
appelsiinituorejuustoa
2 dl
kinuskikastiketta
sormisuolaa
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Murskaa keksit ja lisää niiden joukkoon halutessasi sulatettua voita. Jaa keksimuru annoslaseihin ja painele se tasaiseksi kerrokseksi.

Lisää seuraavaksi kerros mämmiä.

Seuraavaan kerrokseen tuorejuustoa.

Kaada lopuksi kinuskia annosten päälle ja ripottele hieman sormisuolaa.

 

ruoka paasiainen jalkiruoat juhlat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *