Blogit
Perinneruokaa prkl

Maittavan päärynäistä pippurijuustopossua

Kaupallinen yhteistyö: HK Rypsiporsas

Aloitetaan heti ensimmäiseksi kiittämällä kaikkia teitä, jotka osallistuivat HK:n rypsiporsas reseptikilpailuun. Tuo postaus löytyy täältä. Reseptiehdotuksia tuli runsaasti ja tosi hyviä sellaisia. Meidän piti kuitenkin valita yksi, joka nyt valmistetaan ja joka siis samalla julistetaan voittajaksi. Onnea siis nimimerkille ”Rinokki”. 

Sitten sitä ruokaa. Rypsiporsaan filee tarvitsee väriä, joten ruskistetaan fileet pannulla. Ripottele vähän suolaa fileen pinnalle, kun ruskistelet niitä. Ruskistuksen jälkeen otetaan esiin uunivuoka. Fileet laitetaan pohjalle ja päälle laitetaan säilykepäärynän puolikas per filee. Sen lisäksi murustellaan Mustapekka-juustoa ympäriinsä. Muukin pippurijuusto toki käy. Lisää ruokalusikallinen ruohosipulista Creme Bonjouria kunkin fileen päälle. Kaada säilykepäärynöiden liemi vuokaan ja lisää vielä purkillinen ruokakermaakin. Ja koko komeuden päälle ripotellaan hivenen suolaa. 

Tämä ruoka paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan. Lisäkkseeksi sopii mitä parhaiten esimerkiksi keitetty riisi. Mitäs siis sanotte, maistuisiko tämä annos, jota Rinokin vinkin mukaan lähdettiin työstämään? Niin ja voittajallehan tosiaan lähtee tuo Opa Valu paistokattila. Lisää herkullisia rypsiporsasreseptejä löydän HK:n reseptipankista

Päärynäinen pippurijuustopossu

Ainekset

3 kpl
HK Rypsiporsas fileepihviä, maustamaton
3 kpl
päärynää (säilyke) (puolikkaita)
50 g
mustapekkajuustoa
3 rkl
Creme Bonjour tuorejuustoa (ruohosipuli)
0,5 dl
päärynää (säilyke) (lientä)
1 dl
ruokakermaa
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ruskista rypsiporsaan fileepihvit ja ripottele pinnalle vähän suolaa ruskistettaessa. 

Nosta pihvit uunivuokaan. Laita päälle säilykepäärynöiden puolikkaat. 

Murustele mustapekkajuustoa sekaan. Lusikoi päälle Creme Bonjour -tuorejuustoa. 

Kaada päärynöiden liemi vuokaan ja lisää kerma. Ripottele vielä viimeiseksi vähän suolaa. 

Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. 

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *