Mainiot lihapullakupit

Nopeasti valmistuvat lihapullakupit sopivat mainiosti illanistujaisiin ja uudenvuoden juhliin. Nämä herkulliset kupit valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat parhailta juuri uunista tultuaan.

Näiden lihapullakuppien valmistusta tuli kokeiltua kahteen otteeseen, sillä ensimmäiset lehtitaikinapohjalla valmistetut olivat suorastaan katastrofi. Pohja jäi raa’aksi ja lihapullista irtosi niin paljon nestettä, että lopputulos muistutti lähinnä keittoa.

Toisella kerrralla kokeilin paahtoleipää, joka toimii näiden lihapullakuppien pohjana oikein sopivasti. Se pitää muotonsa ja pysyy rapeana. Paahtoleivän päälle laitoin hieman juustoraastetta ja sitten naudan jauhelihasta pyöritelty lihapulla. Päälle hieman tomaattimurskaa ja lisää juustoa. Lihapullakupit paistuvat 225-asteisessa uunissa kypsiksi 15 minuutissa, minkä jälkeen niiden päälle voi ripotella tuoretta oreganoa koristeeksi.

Nämä ovat vähän niin kuin lämpimät leivät, mutta astetta mehukkaammat. Tällä ohjeella valmistuu kuusi hieman isompaa tai 12 pientä lihapullakuppia, riippuen millainen muffinssipelti kaapista löytyykään.

Lihapullakupit

Ainekset (6 annosta)

6-12 kpl
paahtoleipää
400 g
naudan jauhelihaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
125 g
mozzarellaa
200 g
tomaattimurskaa
100 g
juustoraastetta
25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Leikkaa paahtoleivistä reunat ja painele ne voidellun muffinssipellin koloihin. Lisää jokaiseen koloon hieman juustoraastetta.

Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa mozzarella kuuteen osaan. Painele jauhelihasta pihvi ja laita keskelle pala mozzarellaa. Pyörittele lihapullaksi siten, että mozzarella peittyy kokonaan.

Nosta lihapullat muffinssipellin koloihin juustoraasteen päälle. Lusikoi päälle hieman tomaattimurskaa ja juustoraastetta.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *