Mac & Cheese eli juustomakaronilaatikko
Tällä ohjeella valmistuu herkullisin “juustomakaronilaatikko”. Sen joukkoon lisätään rapeaksi paistettua pekonia, joka takaa entistä täyteläisemmän maun.
Mac & cheese on amerikkalaisten versio meille tutusta makaronilaatikosta. Yleensä se ei sisällä muuta, kuin erittäin juustoisen kastikkeen ja keitettyä makaronia, mutta monenlaisia versioita siitä pyörii, koska sen tuunaaminen on niin helppoa. Omassa versiossani joukkoon lisätään erittäin rapeaksi paistettua pekonia, josta on puristettu pois kaikki ylimääräinen rasva. Tärkeintä on siis saada mukaan pelkkää pekonin makua – eikä rasvaa, jota tässä laatikossa on jo riittämiin juuston ansiosta. Mac & cheese on hyvää ihan sellaisenaan, mutta se toimii myös lisäkkeenä esimerkiksi paistetuille broilerin fileepihveille. Lisäksi kaikenlaiset tomaattiset kastikkeet toimivat hyvin ja antavat pientä happoa muuten niin tuhdille juustomakaronilaatikolle.
Pekoni mac & cheese
Ainekset (6 annosta)
- 400 g
- makaronia
- 170 g
- pekonia
- 75 g
- voita
- 1/2 dl
- vehnäjauhoja
- 7 dl
- kevytmaitoa
- 100 g
- juustoraastetta (emmental)
- 1/2 tl
- mustapippuria
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 dl
- korppujauhoja
Tee näin:
Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
Hienonna pekoni pieniksi suikaleiksi ja paista rapeaksi miedolla lämmöllä paistinpannulla. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle.
Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Anna jauhojen kypsyä hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Lämmitä kiehuvaksi varovaisesti, jotta kastike ei pala pohjaan. Lisää joukkoon lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Lisää kastike ja pekonit keitettyjen makaronien päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.