Luumujuustokakku
Luumuhillolla maustettu juustokakku sopii juhlavaksi jälkiruuaksi! Koristele kakku suklaatryffeleillä, pähkinöillä ja kaakaojauheella. Sen valmistus on helpompaa kuin luulet!
Tässä erittäin helppo juustokakku juhlapöytään! Täytteeseen ei lisätä sokeria, vaan pelkkä luumumarmeladi riittää makeuttamaan koko juustokakun. Pohja valmistetaan pipareista, jotka antavat kakulle lisää jouluista makua.
Kakun voisi koristella melkeinpä millä tahansa jouluisalla karkilla, vaikkapa konvehdeilla. Tämä kakku sai kuitenkin päälleen kaakaossa pyöriteltyjä suklaatryffeleitä, jotka toimivat kivasti kakun kanssa. Lisäksi ripottelin hieman pekaanipähkinää ja tujauksen kaakaojauhetta.
Luumujuustokakku
Ainekset (10 annosta)
- Pohja
- 100 g
- pipareita
- 30 g
- voita
- Täyte
- 600 g
- tuorejuustoa
- 300 g
- luumumarmeladia
- 2 dl
- kuohukermaa
- 3
- kananmunaa
- 2 rkl
- perunajauhoja
- Koristeeksi
- 200 g
- suklaatryffeleitä
- 1/2 dl
- pekaanipähkinöitä
- 1 rkl
- kaakaojauhetta
Tee näin:
Hienonna piparit tehosekoittimella ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20cm) pohjalle leivinpaperi. Painele seos vuokaan ja nosta se jääkaappiin.
Sekoita keskenään tuorejuusto ja luumumarmeladi. Lisää joukkoon kerma, kananmunat ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada irtopohjavuokaan.
Paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman auki. Anna juustokakun jäähtyä uunissa noin tunti ja nosta sitten jääkaapiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.
Koristele luumujuustokakku suklaatryffeleillä, pekaanipähkinöillä ja kaakaojauheella.