Lusikoitava kesäsalaatti
Hienonna kesän parhaat kasvikset suussa rouskuvaksi salaatiksi, jonka pystyy syömään näppärästi lusikalla. Chilillä maustettu hunajakastike viimeistelee kesäsalaatin!
Tuoreista ja suussa rouskuvista kasviksista syntyy herkullinen salaatti, jonka voi syödä näppärästi lusikalla. Tässä salaatissa maistuu retiisit, kukkakaali, sokeriherneet, porkkanat ja avomaankurkku. Toki kasviksiksi voi valita ne kaikista mieluisimmat, mutta ideana on pilkkoa kaikki mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, jolloin salaatin syöminen on helppoa! Salaatin kastikkeeksi valmistin chilistä, hunajasta ja öljystä nopean kastikkeen, joka toimii mainiosti kesäkasvisten kanssa.
Tämä jos mikä maistuu kuumana hellepäivänä!
Lusikoitava kesäsalaatti
Ainekset (2 annosta)
- 1/2
- kukkakaali (250 g)
- 100 g
- sokeriherneitä
- 1 nippu
- kesäporkkanoita
- 2
- avomaankurkkua
- 1 nippu
- retiisejä
- Kastike
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- hunajaa
- 1/2
- chiliä
- suolaa
- mustapippuria
- ruohosipulia
Tee näin:
Pese kaikki kasvikset ja kuori avomaankurkut. Hienonna kasvikset pieniksi kuutioiksi ja nosta tarjoiluastiaan.
Valmista kastike hienontamalla chili pieneen kulhoon. Lisää joukkoon hunaja ja oliiviöljy. Lusikoi kastiketta salaatin päälle.
Viimeistele salaatti halutessasi ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.