Luonnonkala-makaronilaatikko
Kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä valmistettu makaronilaatikko on loistava arkiruoka! Mieto luonnonkala saa seurakseen herkullisia makuja kapriksesta, aurinkokuivatusta tomaatista ja sitruunasta.
Luonnonkalasäilyke on varsin mielenkiintoinen tuote, se on kuin tonnikalaa, mutta valmistettu kotimaisesta järvikalasta. Sen maku on miedompi ja ehkä jopa hieman makeahko, joten se kaipaa mielestäni rinnalleen voimakkaista makuja ja happoa! Se toimii loistavasti myös salaateissa sellaisenaan tonnikalan sijaan kunnon tujauksella sitruunamehua.
Tämä versio makaronilaatikosta onkin aika oma juttunsa, sillä valmistuksessa lähes kaikki menee uusiksi. Mausteiksi luonnonkalalle sopii kaprikset, aurinkokuivatut tomaatit, sitruuna ja valkosipuli. Lisäksi luonnonkala-makaronilaatikon sekaan valmistetaan juustokastike voimakkaan makuisesta juustosta tavallisen munamaidon sijaan. Kokonaisuus on erittäin toimiva ja tässä muodossa luonnonkalaa on helppo lähteä kokeilemaan! Seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä tämä oli vielä parempaa.
Luonnonkala-makaronilaatikko
Ainekset (6 annosta)
- 400 g
- makaronia
- 2 tlk
- luonnonkalaa (160/120 g)
- 1
- sipuli
- 1-2
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- kapriksia
- 1/2 dl
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1-2 rkl
- sitruunamehua
- 3 rkl
- voita tai öljyä
- 3 rkl
- vehnäjauhoja
- 5 dl
- kevytmaitoa
- 150 g
- voimakasta juustoa (esim. gryére)
- 1/2 tl
- suolaa
- 1/2 tl
- mustapippuria
- korppujauhoja
- persiljaa
Tee näin:
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori sipulit ja hienonna ne. Hienonna kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit.
Kaada pannulle tilkka tomaattien öljyä. Paista sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää valutettu luonnonkala. Lisää sitruunamehu.
Valmista juustokastike kuumentamalla kattilassa voi ja vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja raasta joukkoon juusto. Mausta juustokastike suolalla ja mustapippurilla.
Yhdistä makaronit ja kalaseos keskenään. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle juustokastike ja halutessasi hieman korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Voit halutessasi koristella pinnan tuoreella persiljalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Mahtavaa!!!tätä tehdään heti huomenissa. Kiitos