Lumiukot etelänlomalla eli sulaneet lumiukkopiparit

Oliskohan se aika taas hassutella vähän? Kyllä se on. Tämä menee taas siihen sarjaan, että voi tehdä jotain kivaa todennäköisesti kotoa löytyvistä tai lahjaksi saaduista aineksista. Vähän veikkaan, että nyt jo joiltakin löytyy kotoa pipareita ja vihreitä kuulia. Ne ovat varsin hyviä sellaisenaan, mutta vähän yhdistellessä niistä tulee vielä parempia. 

Niin tarvitset siis pipareita, vihreitä kuulia, kananmunan valkuaisia ja tomusokeria. Ota kuulien puolikkaat irti toisistaan ja tökkää kukin puolikas aina piparin päälle. Se ottaa aika hyvin siihen kiinni. 

Sitten tarvitaan ne lumiukotkin vielä. Tehdään lumiukkotahnaa sekoittamalla 2 kananmunanvalkuaista ja noin 5 dl tomusokeria keskenään. Tuon kuorrutteen pitäisi olla sopivan juoksevaa, mutta ei niin paljon, että se sitten valuu hallitsemattomasti kaikkialle. Eli tuo 5 dl on siis ”noin” arvio. Mikalla se oli juuri sopiva määrä. Tunge kuorrute pursotinpussiin ja pursota sitä vihreän kuulan päälle niin, että se vähän valahtelee joka puolelle. Parhaalta tämä näyttää jos kuorrute menee jostain kohtaa vähän piparin reunojen yli. Ja toiveena tietysti tosiaan on, että se jämähtää sen verran, ettei kaikki kuorrute päädy pöydälle. 

Odotellaan rauhassa kuorrutteen jähmettymistä ennen kun tehdään mitään sen dramaattisempaa. Jos on viitseliäs ja haluaa oikein tehdä vaikutusta koristeluilla, niin tässä välissä voi tehdä vaikka massaa neniä ja hattuja varten. Mika teki nenät nyt tässä paksummasta kuorrutteesta, joka sai värinsä elintarvikevärien avulla. Ja kädet, silmät ja suut tulevat suklaasta. Tässä onkin sitten kunnon ”Mikan niksinurkka”-hetki. Nuo paksummat pursotinpussit, joita kaupoista löytyy, niin ne ovat kuulemma niiiiiiiin näppäriä. Nyt nimittäin suklaan sulatuskin tapahtui suoraan pursotinpussissa. Nuo kestävät kuumuutta hyvin, joten vesihaude onnistuu ja näköjään mikronkin kanssa sulattaminen. Muutama sekunti kerrallaan. Ja sitten voi vaan leikata pienen reiän pussin päähän ja alkaa pursottaa. Ei mene puolet suklaasta pussin reunoille sitä lappaessa. Tähän pursotukseen riitti oikeasti vain kuusi palaa suklaata nyt! Uskomatonta, mutta totta. 

Pursotuksen jälkeen voi odotella taas suklaan jähmettymistä. Mukavampi syödä näitä, kun ei ole koko naama suklaassa huonon koordinaatiokyvyn takia tai jotain vastaavaa. Mutta eivätkö olekin nättejä näin valmiina? Nyt siis ”sulattelemaan” lumiukkoja kotosallakin. 

 

Sulavat lumiukot

Ainekset

260 g
vihreitä kuulia (12 kappaleen pakkaus)
24 kpl
pipareita
5 dl
tomusokeria
2 kpl
kananmunanvalkuaisia
0
suklaata
Muut ainesosat
mahdollisesti tomusokeria, vettä ja elintarvikevärejä lumiukon neniä varten

Tee näin:

Puolita vihreät kuulat. 

Lätkäise kuulan puolikas aina piparin päälle. 

Valmista kuorrute tomusokerista ja kananmunanvalkuaisista. 

Pursota kuulan päälle ja valuta (ohjaillen) kohti reunoja. Anna kuorrutteen jämähtää. 

Sekoita seos neniä varten tai muovaile esimerkiksi sokerimassasta. Valmista nenät ja lisää lumiukolle. 

Sulata suklaa ja pursota lumiukoille silmät, hampaat ja kädet suklaasta. Anna jähmettyä ja nauti. 

Kommentit (1)
  1. Hehe, mahtava keksintö! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *