Lohkoperunat + paistettu lohi ja pinaattikastike

Takuuvarmat lohkoperunat ja paistettu lohi. Annoksen kruunaa pinaattikastike, joka suurustetaan raastetulla parmesanjuustolla!

lohkoperunat + paistetut lohi ja pinaattikastike

Rapeat lohkoperunat ja pannulla mehukkaaksi paistettu lohi maistuu aina! Kylkeen valmistui helppo pinaattikastike, joka suurustetaan parmesanjuustolla, se antaakin kastikkeelle ihanan juustoisen maun. Koska juusto paksuntaa kastikkeen, niin erillistä suurustetta ei tarvita.

Lohkoperunat on ehkäpä helpoimmasta päästä lisukkeita. Pestyt perunat lohkotaan kuorineen kulhoon ja mausteet sekoitellaan perunoiden joukkoon huolella. Perunat pellille ja uuniin 45 minuutiksi.

Perunoiden kanssa maistuu pannulla paistettu lohi ja nopea pinaattikastike. Tämä pinaattikastike on yksi helpoimmista. Hienonnettua valkosipulia kuullotetaan hetki öljyssä miedolla lämmöllä ja joukkoon lisätään pinaatti. Lopuksi ruokakerma ja raastettu parmesanijuusto, sekä ripaus mustapippuria. Tämä kastike on täydellistä kalan kanssa! Lisäksi se on gluteeniton.

Lohkoperunat + paistettu lohi ja pinaattikastike

Ainekset (4 annosta)

500 g
lohta
1 tl
öljyä
suolaa ja mustapippuria
Lohkoperunat
n, 1 kg
perunaa (kiinteä)
1/2 dl
öljyä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chilihiutaleita
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Pinaattikastike
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
50 g
pinaattia
2 dl
ruokakermaa
50 g
parmesania raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

Leikkaa lohi neljään annospalaan ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria. Anna maustua perunoiden valmistuksen ajan jääkaapissa.

Pese ja lohko perunat pitkittäin. Siirrä perunat kulhoon ja mittaa päälle kaikki loput ainekset. Sekoita hyvin. Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35–45 min, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet rapean pinnan.

Valmista kastike. Hienonna valkosipuli ja kuullota sitä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä hetki. Lisää ruokakerma ja raastettu parmesanijuusto. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Paista lohi paistinpannulla öljyssä. Tarjoa lohkoperunoiden ja pinaattikastikkeen kanssa.

ruoka kalaruoat perunat kastikkeet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *