Lämmin kukkakaalisalaatti
Lämmin kukkakaalisalaatti on kevyt, mutta täyttävä ruoka. Kukkakaalit ja pekoni paistetaan pannulla ja tillikastike viimeistelee annoksen.
Maanantai lähtee käyntiin hieman kevyemmällä ruualla. Kaupasta löytyi vielä tuollainen värillinen kukkakaalisekoitus, niin ajattelin lähteä tekemään sen pohjalta jotain ruokaa. Tämä salaatti onnistuu yhtä hyvin myös tavallisesta kukkakaalista, jota löytyy varmasti kaikkien kauppojen valikoimista.
Katso myös muut ruokaisat salaattireseptit!
Kukkakaalit pilkotaan oikein pieniksi nupuiksi, jonka jälkeen ne paahdetaan melko kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Kukkakaaleja pitää sekoitella koko ajan, jotta ne eivät pääse palamaan. Purutuntumaa saa jäädä melko paljon, joten niitä ei hirveän pitkään kannata paistaa.
Paistoin joukkoon myös HK Gourmet Pekonia, joka oli ihan mielenkiintoinen uutuus, se sisältää vähemmän rasvaa, mutta maku on erittäin herkullinen – sopii mainiosti juuri tähän salaattiin. Annos kootaan lautaselle ja pohjalle laitoin lisäksi hieman rucolaa, sitten paahdetut kukkakaalit ja pekoni. Lopuksi päälle parmesania ja siemensekoitusta. Annoksen viimeistelee balsamietikka-tillikastike ja näin lämmin kukkakaalisalaatti on valmis!
Lämmin kukkakaalisalaatti
Ainekset (2 annosta)
- 350 g
- kukkakaalia (kokonainen n. 500g )
- 140 g
- HK Gourmet Pekoni
- 1
- sipuli
- 50 g
- rucolaa
- 50 g
- parmesania
- 4 rkl
- siemensekoitusta
- Kastike
- 2 rkl
- balsamietikkaa
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- tilliä hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Tee näin:
Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista nuput puolikypsiksi kuumalla paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Sekoita jatkuvasti, jotta kukkakaali ei pala. Kaada kukkakaalit lautaselle odottamaan.
Leikkaa pekoni reiluiksi paloiksi ja paista pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kypsää.
Kokoa annos lisäämällä lautaselle ensin hieman rucolaa. Sitten paistetut kukkakaalit ja pekoni-sipuliseos. Ripottele päälle parmesania ja siemensekoitusta.
Valmista kastike mittaamalla pieneen kulhoon balsamietikka, oliiviöljy ja hienonnettu tilli. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.