Lämmin juustotarjotin
Kokoa juustotarjotin uunipellille ja sujauta se uuniin! Tässä pikkujoulukauden ja joulun herkullisin tarjottava kuuman glögin kanssa.
Juustotarjotin 2.0 syntyy kokoamalla se uunipellille ja sujauttamalla kuumaan uuniin 15 minuutiksi. Juustot ehtivät hieman sulaa ja hedelmät maistuvat paljon makeimmilta. Mietinpä vain miksen ole kokeillut tätä ennen – sillä se oli aivan täydellistä!
Tähän juustotarjottimeen valitsin valko-ja sinihomejuustoa sekä cheddaria. Ne asetellaan pohjalle ladottujen suolakeksien päälle. Juustojen väliin asetellaan viinirypäleitä, persimonia, pähkinöitä ja laitoin sinne myös hieman ilmakuivattua kinkkua. Tähän sopii siis ihan kaikki mitä tavalliseenkin versioon. Olin varannut lisäksi viikunahilloa, mutta se ei enää kyytiin mahtunut, eikä sitä edes kaivannut.
Nosta lämmin juustotarjotin pöytään ja tarjoa sen kanssa glögiä tai punaviiniä. Tämä kokonaisuus oli niin herkullista, ettei se kauaa ehtinyt olla tarjolla, kunnes jäljellä oli vain tyhjä tarjotin.
Lämmin juustotarjotin
Ainekset (4 annosta)
- 250 g
- suolakeksejä
- 150 g
- valkohomejuustoa
- 150 g
- sinihomejuustoa
- 100 g
- cheddarjuustoa
- 2 kpl
- persimonia
- 3 kpl
- viikunoita
- 200 g
- viinirypäleitä
- 100 g
- ilmakuivattua kinkkua
- 100 g
- saksanpähkinöitä
- 2 rkl
- hunajaa
Tee näin:
Levitä 2/3 osaa suolakekseistä uunipellille tai uuninkestävälle tarjottimelle. Leikkaa juustot muutamaan osaan ja nosta suolakeksien päälle.
Leikkaa persimonit ja viikunat lohkoiksi. Leikkaa viinirypäleet pienempiin terttuihin. Asettele hedelmät suolakeksien päälle.
Lisää joukkoon ilmakuivattu kinkku ja saksanpähkinät. Lisää loput suolakeksit ja valuta tarjottimen päälle vielä hieman hunajaa.
Paista juustotarjotinta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juustot ovat hieman sulaneet. Tarjoa glögin kanssa.